Combinatie van techniek en design

Nieuw hoofdkantoor Nathan

Het ontwerp van het nieuwe hoofdkantoor van Nathan is geheel in lijn met de visie van het bedrijf op duurzaamheid. De producten van de fabrikanten die Nathan vertegenwoordigd worden geëtaleerd in een CO2-neutraal gebouw, waarin hoogwaardige architectuur en vooruitstrevende duurzame technologie samenkomen.

Foto's worden geladen
Bezig met laden…

Foto's

Het nieuwe kantoor van Nathan in Zevenaar is ontworpen door WillemsenU Architecten. Het pand komt aan de rand van de stad te liggen, grenzend aan het landschap dat zich omhoog trekt onder een beschermende luifel naar de entree. Eenmaal binnen is er een aangenaam stabiel klimaat, doordat er gebruik gemaakt gaat worden van de producten van de fabrikanten die Nathan vertegenwoordigd (Uponor en alpha innotec). Hierbij worden betonkernactivering met warmtepomp en bronnen en de ventilatie met warmteterugwinning ingezet om de hoge duurzaamheidsdoelen te halen.

Betonkernactivering

De keuze voor betonkernactivering zorgt voor een zeer duurzaam gebouw dat techniek en design optimaal combineert. Door het in de betonvloer opnemen van de meeste installaties en het weglaten van het gebruikelijk verlaagd plafond komt het schoonwerk betonnen plafond in zicht en kan ongestoord warmte-uitwisseling plaatsvinden tussen de vloer/plafond en de ruimte. Alleen de in het beton gestorte roosters voor luchtbehandeling, armaturen voor de basisverlichting en de sprinklerkoppen blijven in het zicht. Een strak beeld, minimaal gebruik van materiaal en een stabiele temperatuur resulteert.

Glazen gevels

Met de juiste toepassingen wordt zowel het gebouw als de omgeving naar een hoger plan getild. Door het omhoog trekken van het landschap worden de parkeerplaatsen aan het zicht onttrokken, richten de glazen gevels van de kantoren zich naar het omringende landschap en wordt de showroom op de toegangsweg gericht.

PV-cellen in atriumdak

Het ontwerp van het gebouw is afgestemd op de omgeving om het energie-nul concept te ondersteunen. De toepassing van luifels en de oriëntatie van de open gevels naar het zuiden benutten de warmte en licht van de zon en weren die waar nodig. De toegepaste materialen, zoals de pv-cellen in het atriumdak en triple beglazing, worden naast hun bekende duurzame eigenschappen tevens ingezet met een zonwerende functie om het klimaat stabiel te houden.

Geef een reactie

Regels voor reageren op Bouwwereld.nl

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Meer

Naar archief
x
Op de hoogte blijven van bouwwereld.nl?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven