Kennisbank voor Biobased bouwen

De deelnemers aan de Green Deal Biobased Bouwen presenteren dinsdag de Kennisbank Biobased bouwen op de Week van de Bouw. In de bouw verschijnen steeds meer biobased materialen, maar de deelnemers aan de Green Deal Biobased Bouwen stellen vast dat veel van dergelijke oplossingen vaak niet bekend zijn bij architecten, aannemers, regelgevers en opdrachtgevers. Hierdoor komen biobased oplossingen bij veel bouw(gelieerde) bedrijven vaak niet in beeld bij het bouwen en renoveren van gebouwen.

Om elk bedrijf toegang te verlenen tot specialistische kennis over dit onderwerp, werken de deelnemers aan de Green Deal aan een digitale kennisbank over biobased bouwen. Hierin wordt informatie over producten, materialen en concepten gebundeld en toegankelijk gemaakt voor alle bouwpartijen.

Open source

Door de open source opzet van de kennisbank kunnen architecten, leveranciers en anderen zelf projecten en producten aanbieden aan de kennisbank. De kennisbank is dus nog niet af, maar dinsdag om 10.00 uur wordt het tipje van de sluier gelicht op de Week van de Bouw.

Geef een reactie

Regels voor reageren op Bouwwereld.nl

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer

Naar archief
x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven