Ga naar hoofdinhoud

Samen succesvol duurzaam renoveren

Tijdens deze studiemiddag wisselt u ervaringen en succesfactoren uit met betrekking tot renovatie naar bijna nul-energie (BENG) of Nul-Op-de-Meter (NOM) van koopwoningen. Samen zet u gerichte (lokale) initiatieven en businessmodellen op, waarmee u de markt op kan. Hiermee sluit u aan bij woningeigenaren die veel obstakels moeten overwinnen om hun woning te renoveren.

Obstakels voor woningeigenaren

Renovatie naar bijna nul-energie (BENG) of Nul-Op-de-Meter (NOM) van koopwoningen leidt tot comfortabele en energiezuinige woningen, en draagt bij aan de doelstellingen van de Nederlandse en Europese overheden. Woningeigenaren moeten echter veel obstakels overwinnen om hun woning te renoveren, zoals onvoldoende kennis bij bedrijven, de onmogelijkheid om één enkele partij verantwoordelijk te maken voor een totaalaanpak, gebrek aan kwaliteitsborging en garanties, en de financiering van de energiemaatregelen.

Innovatieve businessmodellen

Onderzoekers van de TU Delft hebben in het project Cohereno samen met lokale groepen van bedrijven (op het gebied van advies, ontwerp, uitvoering, financiering enz.) gewerkt aan innovatieve businessmodellen waarmee deze bedrijven de markt op kunnen.

Programma
13.30     Inloop met koffie en thee
14.00     Welkom
14.05     Ervaringen uit het project COHERENO
14.30     Pitches over onder meer klantwensen, financiering, kwaliteitsborging en business modellen
15.10     Toelichting intervisie
15.15     Pauze en opzoeken groep
15.45     Intervisie in groepen, onder creatieve supervisie van moderators
16.45     Plenaire rapportage van intervisiegroepen door moderatoren
17.00     Een inspirerende spreker vertelt zijn succesverhaal
17.15     Afsluiting
17.20     Borrel

De studiemiddag is bedoeld voor publieke en private partijen, die zich bezighouden met renovatie van koopwoningen. We denken aan: gemeenten, provincies, bouw- en onderhoudsbedrijven, architecten, (energie)adviseurs, banken, makelaars, taxateurs, projectmanagers, leveranciers van bouwproducten, eigenaar-bewoners, VvE-beheerders en besturen.

De studiemiddag vindt plaats in Berlagezaal 1, bij de Faculteit Bouwkunde, TU Delft te Delft.
De deelnamekosten bedragen 95 euro per persoon. Over dit bedrag is geen BTW verschuldigd. U kunt zich hier aanmelden voor deze studiemiddag (Projectcode: AOO711-2016).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *