Ga naar hoofdinhoud

Architects, not Architecture – Rotterdam 2023

architects not architecture
Datum
donderdag 2 november 2023
Start om
18:00
Eindigt om
23:00
Locatie
Het Nieuwe Instituut, Rotterdam

De internationale evenementenserie “Architects, not Architecture” keert terug naar Rotterdam voor de tweede keer, na de eerste editie in 2019. Het evenement in Rotterdam wordt gerealiseerd in samenwerking met het Nieuwe Instituut. De sprekers tijdens dit evenement zijn Nanne de Ru, en Ola Hassanain en de Pritzker Prize Laureaat Thom Mayne, op het podium.

“Architects, not Architecture”, of “AnA”, geeft gasten de kans om wereldberoemde architecten op een meer persoonlijk niveau te leren kennen, aangezien er slechts één gouden regel geldt: sprekers mogen niet praten over hun architectonische projecten. Dit heeft het publiek over de hele wereld in staat gesteld om unieke persoonlijke inhoud te ervaren sinds het formaat voor het eerst werd geïntroduceerd in 2015.

Op donderdag 2 november 2023 in het Nieuwe Instituut in Rotterdam brengt AnA de volgende drie inspirerende persoonlijkheden naar het podium, die zullen praten over hun persoonlijke ervaringen en de invloeden die hen hebben beïnvloed als architecten in de belangrijkste creatieve perioden in hun leven:

Drie zeer erkende en getalenteerde architecten zullen ons podium sieren in het Nieuwe Instituut in Rotterdam. Nanne de Ru is de oprichtingspartner van Powerhouse Company en is een praktiserend architect die gelooft in het kiezen van projecten die gemeenschappen en het bedrijf verder zullen helpen. Powerhouse Company streeft naar duurzame architectonische oplossingen voor een breed scala aan
klanten, met behoud van een hoogwaardige waarde voor iedereen die bij de projecten betrokken is.

Ola Hassanain is een architect, onderzoeker en beeldend kunstenaar die een kritische ruimtelijke praktijk heeft ontwikkeld via academisch en onderwijskundig werk aan verschillende instellingen, waaronder Rijksakademie, Sandberg Instituut en HKU University of the Arts Utrecht op de afdeling Beeldende Kunst. Haar werk streeft naar een ruimtelijke geletterdheid die ons in staat stelt verschillende politieke ideologieën en de notie van ruimte te imagineren.

Thom Mayne is medeoprichter van het internationale architectenbureau Morphosis, samen met het Southern California Institute of Architecture (SCI-Arc). Zijn werk omvat een breed scala aan zeer bekroonde civiele, onderwijs- en commerciële projecten met een focus op duurzaamheid en innovatie. Thom heeft ook de Pritzker Prize en de Architecten Gouden Medaille ontvangen.

De deuren gaan open om 18.00 uur. De lezingen beginnen om 19.00 uur.

Programma
18.00 uur – Deuren open, drankjes en netwerken
19.00 uur – 19.15 uur Openingen
19.15 uur – 21.00 uur Lezingen (20 minuten per persoon gevolgd door een interview van 10 minuten)
21.00 uur – 21.30 uur Rondetafeldiscussie en vragenronde
21.30 uur – 23.00 uur Borrel, hapjes en netwerken

Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door de vriendelijke steun van onze sponsors Equitone, JUNG en Laufen.

Online tickets zijn hier verkrijgbaar.

Standaardprijs: € 20,-, voor studenten € 15,-

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.