Ga naar hoofdinhoud

ARCHITECT@WORK

architect@work
Datum
woensdag 27 september 2023 t/m donderdag 28 september 2023
Locatie
Taets Art and Event Park, Zaandam

Op woensdag 27 en donderdag 28 september 2023 vindt ARCHITECT@WORK plaats in Taets op het Hembrugterrein in Zaandam. Het wordt de eerste editie van het event in de metropoolregio Amsterdam. Rond het thema ‘Healthy Materials’ organiseert Architectenweb opnieuw een lezingenprogramma.

Het thema van ARCHITECT@WORK is opnieuw ‘Healthy Materials’. Naast het lezingenprogramma, dat Architectenweb organiseert, komt dit bijvoorbeeld terug in de materialententoonstelling ‘Healthy Heroes’ door MaterialDistrict en in de fototentoonstelling door Dutch Architecture Photographers (DAPh). Maar het belangrijkste zijn natuurlijk de exposanten die in de bekende compacte stands hun innovaties tonen. Honderdzestig exposanten presenteren hun noviteiten. Daarbij zijn bij tal van exposanten natuurlijk ook ‘healthy materials’ te zien.

Eerste sprekers bevestigd

Op de eerste dag van de beurs, op woensdag 27 september, geeft architect Oana Bogdan (&bogdan) een lezing over de verduurzaming van de stedelijke omgeving en hoe ze daar in projecten in België en Nederland gestalte aan geeft. Op de tweede dag van ARCHITECT@WORK, op donderdag 28 september, geven architecten Aleksander Guldager Kongshaug (GXN) en Christian Veddeler (3XN) een lezing over bouwen in hout en hoe dat in Denemarken nu vorm krijgt. Daarbij zal onder andere ingezoomd worden op een uiterst duurzaam en volledig houten hotel dat GXN onlangs heeft afgerond.

Andere sprekers zijn architect Nina Aalbers (ArchitectuurMaken) over circulair, biobased en energiepositief bouwen en architect Joost Roefs (De Twee Snoeken) over bouwen met kalkhennep. Ook zal stedenbouwkundige Marco Broekman (BURA) in een lezing ingaan op het ontwerp voor de transformatie van het Hembrugterrein tot woonwerkgebied.

ARCHITECT@WORK vindt plaats op 27 en 28 september 2023 in Taets Art and Event Park op het Hembrugterrein in Zaandam. Kijk voor meer informatie op www.architectatwork.nl.
Dit vakevenement wordt hybride georganiseerd. De lezingen zijn via een livestream te volgen en de gepresenteerde noviteiten zijn ook online te vinden. Bovendien kunnen afspraken ook online ingepland worden met de exposanten. “Want dat blijft toch het leukste”, “Want dat blijft toch het leukste”, vertelt Anne-Laure Van de Ginste van ARCHITECT@WORK: “Om het live mee te maken en weer écht met elkaar in gesprek te gaan!”

Door heel Europa

Naast de edities in Amsterdam en Rotterdam wordt ARCHITECT@WORK door heel Europa georganiseerd. Dit jaar vindt het event nog plaats in Hamburg, Stuttgart, Milaan, Parijs, Lissabon, Bordeaux en Düsseldorf.

U heeft gratis toegang tot ARCHITECT@WORK na voorregistratie via de website, met de code vermeld op uw uitnodiging. Deze uitnodiging heeft een waarde van 100 EUR. Mail ons op [email protected] als u nog geen code heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.