Ga naar hoofdinhoud

BIM Praktijkdag 2015

De BIM praktijkdag 2015 die 30 april in de Jaarbeurs in Utrecht wordt gehouden staat bol van de praktijkcases, gecombineerd met sessies over actuele thema’s. BIM is bezig met een onstuitbare opmars in de bouwketen. Van wenkend toekomstperspectief wordt het nu stap voor stap onderdeel gemaakt van de dagelijkse praktijk. Dat roept vragen op bij iedereen die aan de slag gaat met deze praktische vertaalslag. De BIM praktijkdag geeft de antwoorden.

Zo komt de vraag aan de orde welke partijen in de bouw BIM-ready zijn. De vraag wordt gesteld en beantwoord door Hans Voordijk, universitair hoofddocent Supply Chain Management bij de vakgroep Construction Management & Engineering van de Universiteit Twente. Voordijk is een van de vele deskundigen die praktijkcases larderen met wetenschappelijke inzichten. Het spits wordt op de BIM praktijkdag afgebeten door dagvoorzitter dr.drs.ir. Christoph Maria Ravesloot, BIM lector op Hogeschool Rotterdam. Hij voert onderzoek uit naar de innovatiesnelheid van BIM. Met behulp van meer dan 25 indicatoren laat hij zien wat koplopers in BIM anders doen dan de achterblijvers.

Key note

De key note van de BIM praktijkdag wordt verzorgd door Arjen Adriaanse, hoogleraar Bouwprocesintegratie & ICT, Universiteit Twente en hoofd Ballast Nedam BIM/GIS Centrum. De titel van zijn verhaal is ‘De toekomst van BIM: BIM & The Internet of Things’. We zijn ons nog aan het opwarmen voor de echt grote IT-doorbraak. De kracht van computers en de hoeveelheid data nemen exponentieel toe. Wat zijn hiervan de effecten op het ontwerp, de realisatie en het beheer van bouwwerken? Hoe ontwikkelt BIM zich de komende 10 jaar door? Adriaanse komt met de antwoorden.

De hoofdmoot van de BIM praktijkdag bestaat uit praktische cases. Een greep hieruit: BIM in het renovatieproces, Van 1.000 pagina’s productcatalogus naar BIM-content, BIM bij de realisatie van 47 woningen, BIM in het megaproject A1/A6, Kansen van BIM in beheer en onderhoud bij woningcorporaties en BIM bij ontwerp van kantoor, laboratoria en proceshal voor DSM.

Meer informatie en het hele programma staat hier.
Aanmelden voor de BIM praktijkdag kan op de website www.bimpraktijkdag.nl.
Aanmelders vóór 1 april 2015 betalen € 149. daarna is het tarief € 199.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *