Ga naar hoofdinhoud

Bouwen met biobased materialen

webinar biobased materialen

In het gratis webinar ‘Bouwen met biobased materialen – van ontwerp tot uitvoering’ laten directeur Patrick Schreven van ORGA Bouw en Rens Borgers directeur-eigenaar van EcobouwSalland zien met welke stappen men rekening moet houden bij de toepassing van biobased bouwmaterialen. Het webinar wordt georganiseerd door SBRCURnet en gehouden op 12 mei van 16.00 tot 17.00 uur.

Unieke materiaaleigenschappen

Interesse in biobased bouwen neemt een vlucht. De mogelijkheden ervan vinden goede aansluiting bij de uitgangspunten van de circulaire economie. Bouwen met biobased materialen betekent afwijken van traditionele oplossingen, en van het gebruik van fossiele grondstoffen. Biobased materialen bezitten unieke materiaaleigenschappen. Om deze optimaal te kunnen inzetten, is specifieke kennis van dampopen en luchtdichte detaillering nodig. Kwaliteitsborging in de uitvoering is daarin essentieel.

Voorbeelden uit de praktijk

Tijdens het webinar krijgt men een uitgebreide introductie over de mogelijkheden van biobased bouwen. Patrick Schreven en Rens Borgers vertellen vanuit hun ervaring in de bouwpraktijk wat de toepassing van biobased materialen betekent voor de werkvoorbereiding en de uitvoering van een bouwwerk. Beiden streven naar duurzame en gezonde gebouwen voor iedereen. Het gebruik van hernieuwbare bouwmaterialen, zonder verspilling en op een afvalvrije bouwplaats, staat daarin centraal. De volgende onderwerpen komen hierbij aan bod:

  • verscheidenheid aan materialen en oplossingen
  • aandachtspunten voor architect en werkvoorbereider
  • dampopen en luchtdicht bouwen
  • aandachtspunten op de bouwplaats

Klik hier voor meer informatie en aanmelden

Eén reactie op “Bouwen met biobased materialen

  • Ik vind dat het fantastisch is dat zo’n initiatief verspreidt omdat het echt duurzaam en kosteneffectief is. Maar als er meer en meer bouwprojecten zijn die op deze manier gebouwd worden moet de organisator ervoor zorgen dat de werkers (werkvoorbereider, bijvoorbeeld) professioneel is en weet dat biobased materialen unieke materiaaleigenschappen bezitten en het bouwproces verandert ook. Maar als het lukt om een goede specialist te vinden dan komt alles goed met het project!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *