Ga naar hoofdinhoud

Cleantech Tomorrow Congres

cleantech tomorrow

Op 4 april organiseert de Cleantech Regio het vierde Cleantech Tomorrow congres. Deze keer strijkt het congres neer in het hart van de papierindustrie, in Eerbeek. Het thema van dit jaar is ‘naar circulaire oplossingen!’

Het congres is een ontmoetingsplek voor naar schatting 800 ondernemers, bestuurders en medewerkers van overheid en onderwijs, inwoners, studenten en vakgenoten. Gastsprekers zijn in ieder geval Alexander Klöpping en Hans de Boer. Alexander Klöpping is bekend als internetondernemer en columnnist. Hij is ervaringsdeskundige in het toepassen van innovaties in bestaande businessmodellen en één van de oprichters van Blendle. Hans de Boer is voorzitter van ondernemersorganisatie VNO-NCW en één van de initiatiefnemers van het onlangs gesloten nationale grondstoffenakkoord. Hij zal ingaan op het belang van het bedrijfsleven bij een circulaire economie.

Duurzaam en groen wonen

Het programma wordt gebouwd rondom vier centrale thema’s: transformatie van oude naar nieuwe industrie; werken aan duurzame mobiliteit; duurzaam en groen wonen; omgaan met warmte en water. Er is volop ruimte om vraagstukken voor het voetlicht te brengen, contacten te leggen en kennis uit te wisselen. Het papierdorp Eerbeek is exemplarisch voor ontwikkelingen die te maken hebben met cleantech en circulariteit. Wethouder Eef van Ooijen van Brummen hierover: ‘In Eerbeek vind je op één vierkante kilometer tal van aspecten die met circulaire economie te maken hebben. We hebben te maken met een groeiende, zware maakindustrie (papier en karton). En die maakindustrie bevindt zich in de directe nabijheid van de woonkern, maar ook tegen de rand van de Veluwe, een Natura 2000 gebied. Het is dus een geweldige uitdaging om in een relatief klein gebied alle belangen op een goede manier te verenigen. Mooi als case ook voor het congres.’

Cleantech Regio

Voorafgaand aan het congres zijn er ontbijtexcursies (7:30 – 9:30 uur) bij inspirerende bedrijven in de Cleantech Regio. Het middagprogramma biedt de keuze uit 16 middagsessies. Tijdens het congres vindt elk jaar de finale van de Cleantech Battle plaats. Studenten van verschillende instellingen, opleidingen en niveaus pitchen dan op het podium hun idee over cleantech en circulaire economie.

Cleantech Tomorrow is een initiatief van de Cleantech Regio. In de Cleantech Regio werken de Stedendriehoek-gemeenten Apeldoorn, Brummen, Deventer, Epe, Lochem, Voorst en Zutphen met ondernemers, onderwijs en onderzoek samen aan een schone toekomst. Daarmee koerst de regio op een duurzame economie en samenleving. Een schone toekomst, waarin energieneutraliteit speerpunt is en economie en ecologie hand in hand gaan.

Aanmelden en meer informatie via: www.cleantechtomorrow.nl.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *