Ga naar hoofdinhoud

Fire Safety in a Sustainable Future

Datum
donderdag 21 maart 2024
Start om
8:30
Eindigt om
18:30
Locatie
Singer, Oude Drift 1, 1251 BS Laren
Meer informatie
events.dgmr.nl

Op 21 maart 2024 houdt DGMR het internationaal congres Fire Safety in a Sustainable Future in Singer Laren. Zowel nationale als internationale topsprekers richten zich op de combinatie van brandveiligheid en duurzaam bouwen. Ze bespreken hun nieuwste inzichten en onderzoeksresultaten.

Klimaatverandering, maar ook de beschikbaarheid van natuurlijke grondstoffen, dwingt de bouwsector om na te denken over de huidige manier van bouwen. Welke gevolgen duurzaam bouwen heeft voor de brandveiligheid van gebouwen is niet altijd volledig duidelijk. Dit DGMR-congres zorgt ervoor dat deelnemers de laatste ontwikkelingen kennen. Niet alleen door een holistische kijk te geven op de combinatie van brandveiligheid en duurzaam bouwen, maar ook door het aanbieden van de nieuwste onderzoeksresultaten en praktische informatie op relevante deelgebieden. Alle presentaties worden gehouden in het Engels.

Combinatie van topsprekers

DGMR stelde een programma met topsprekers samen. Zo vat Heikki Väänänen (Europese Commissie) de huidige brandveiligheidsactiviteiten in DC GROW samen. Margaret Simonson-McNamee (Lund University) vertelt alles over haar werk op het gebied van brandbestendigheid van duurzame gebouwen. Wojciech Wegrzynski (ITB) deelt de resultaten van grootschalige brandtesten op (groene) gevels en Johan Anderson (RISE) presenteert de laatste resultaten van de ontwikkeling van een Europese grootschalige brandtest voor gevels. Luke Bisby (University of Edinburgh) presenteert het laatste onderzoek naar brandgedrag van gevels als systeem.

Rudolf van Mierlo en Paul Hoondert (DGMR) presenteren nieuwe manieren van testen om de brandveiligheid van gevels in Nederland aan te tonen. Johan Hoogeweg (DGMR) schetst de ontwikkelingen van sprinklersystemen in duurzame woonomgevingen. En Patries Robijn-Meijers (DGMR) sluit de presentaties af met de resultaten van grootschalige testen uitgevoerd op brandvertragend CLT.

Dit congres is een unieke gelegenheid voor brandveiligheidsprofessionals en gevelbouwers om op de hoogte te raken over de nieuwste ontwikkelingen. Inschrijven kan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.