Ga naar hoofdinhoud

Gevel 2016

Van 27 tot en met 29 januari vindt in Ahoy Rotterdam het belangrijkste vakevenement over de gebouwschil voor architecten en bouwkundigen plaats. Gevel 2016 is innovatief, grensverleggend en architectonisch verantwoord.

Façades with 2020 vision

Bent u voorbereid op de ambitieuze agenda voor 2020? Met het motto “Façades with 2020 vision” blikt Gevel 2016 vooruit op de nabije toekomst: in 2020 moeten gebouwen energieneutraal, slim en duurzaam zijn, met alle aandacht voor leefbaarheid en biodiversiteit. Een ambitieuze en urgente taak die het uiterste vraagt van de gebouwschil. En dat vraagt enkel het allerbeste van architecten en ingenieurs. Gevel toont oplossingsrichtingen, voedt de discussie en faciliteert ontmoetingen.

Op de beursvloer toont de toeleverende industrie haar producten, systemen en oplossingen. Nieuw zijn dit jaar de Themazones, waar start-ups, universiteiten en andere kennisinstellingen hun innovaties en prototypes demonstreren. Dezelfde thema’s komen terug in het seminarprogramma in het GEVEL Theater.

Vier thema’s

‘Façades with 2020 vision’ is uitgewerkt in vier thema’s die terugkeren in het programma en op de beursvloer. Het eerste thema is CIRCULAR. Hoe sluiten we de bouwkringloop en doorbreken we de verspilling van materiaal, grondstoffen en energie? Kunnen architecten, bouwers en toeleveranciers dit ideaal verwezenlijken? De thema’s ENERGY en HEALTHY richten zich op de vraag hoe gebouwen zich kunnen ontwikkelen van energieslurper tot energieproducent, met als belangrijk aandachtspunt dat deze hoog-presterende gebouwen uiteindelijk wel bedoeld zijn om optimale omstandigheden te bieden aan de gebruikers. Een goed gebruik van daglicht speelt hierin een centrale rol. Het vierde thema is DISRUPTION, de ontwrichtende werking van nieuwe technologie op bestaande businessmodellen. Ontketenen robotisering, 3-D printing en the Internet of Things een revolutie in de bouw? Kunnen architecten voortaan zelf hun ontwerpen produceren?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *