Ga naar hoofdinhoud

Gratis 4D BIM hackathon weekend 10-11 maart

Virtueel Bouwen = altijd en overal actuele project informatie
3D BIM wordt pas écht virtueel bouwen als je deze ‘informatie modellen’ kunt inzetten bij de uitvoering en coördinatie van bouwprojecten, ondermeer als 4D planning. De Hackathon heeft als doel om verschillende informatiebronnen te verbinden om zo tot doorlopend actuele projectinformatie te komen.

Virtueel bouwen doe je samen!
Iedereen in de bouwketen kan meedoen aan de Hackathon. Werkvoorbereiders, planners, projectleiders, uitvoerders, leveranciers, opdrachtgevers: Als jij kunt aangeven wanneer welke informatie in het bouwproces nodig is, kom dan naar de hackathon om je visie toe te lichten zodat de benodigde apps en tools gemaakt kunnen worden door de IT-ers die ook deelnemen aan de Hackathon.

Er hebben zich al tientallen medewerkers van (internationale) bouwbedrijven en zelfs projectmanagers van vastgoedbeheerders aangemeld (zoals Bechtel, Skanska en FC Barcelona). We zouden, naast BAM, Volkerwessels en De Nijs graag nog meer Nederlandse bouwers en ketenpartners verwelkomen.

Uiteraard doen er aan de Hackathon ook individuele programmeurs of softwarebedrijven mee. En praktijkmensen die handig zijn met (BIM) software. Ook hier geldt dat juist Nederlandse softwarepartners zijn uitgenodigd om letterlijk aan te sluiten.

Wat gaan we maken?
De thema’s worden in overleg bepaald. Er zijn Hololenzen beschikbaar om augmented reality oplossingen te bouwen, maar we gaan ook mobiele apps maken en dashboard rapportagetools. Of planningen automatiseren met scripting. Of verschillende softwaresystemen koppelen.

Wanneer?
Zaterdag 10 maart (van 09.00 tot 21.00)
Zondag 11 maart (van 10.00 tot 15.00)

Waar?
Het VolkerWessels bedrijf VolkerInfra BV stelt haar Futurelab in Vianen beschikbaar. Ook wordt er voor de catering gezorgd. Deelname is kosteloos voor iedereen; het aantal beschikbare plaatsen is beperkt, dus meld je snel aan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *