Ga naar hoofdinhoud

Kalkhennepbouw op VIBA-Expo

Lezing over kalkhennepbouw

Met een mengsel van kalk, hennephout en water kunnen er buitenmuren worden gebouwd of wanden van bestaande gebouwen worden geïsoleerd. Het vochtregulerende materiaal is geschikt voor dampopen bouwen en zelfs geschikt voor 3D-printen. Architect Ralf van Tongeren van Platform M3 komt op 12 mei tijdens de VIBA-Expo in het VIBA-café vertellen over kalkhennepbouw en hoe hij dit materiaal toepast in zijn ontwerpen.

Dampopen bouwen

Ralf van Tongeren heeft in 2009 Platform M3 architecten opgezet. Met een vast team van experts werkt hij aan projecten met een duurzaam karakter. De nadruk ligt op natuurlijk, ecologisch en dampopen bouwen, hergebruik van materialen en versterking van de lokale biodiversiteit. In 2012 nam hij het initiatief voor het Huis van Overvloed in Nijmegen. Het huis werd gebouwd van gratis en overbodige spullen. Nog voor de opening werd het huis door brand op 24 augustus 2013 verwoest. Het project dat door honderden vrijwilligers werd gesteund en uitgevoerd kreeg landelijke bekendheid.

De VIBA-Expo is hét aanspreekpunt voor een duurzame ontwikkeling in het bouwen, wonen en werken. De lezing begint op 12 mei om 19.30 uur.

Eén reactie op “Kalkhennepbouw op VIBA-Expo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *