Ga naar hoofdinhoud

Kennisseminars Functiebehoud van transmissiewegen

brandveiligheid

Op 1 mei 2018 verscheen de NPR 2576: 2018, Functiebehoud bij brand – Richtlijn voor transmissiewegen. Cable Masters, Honeywell, Siemens en VdS Nederland organiseren seminars om de kennis over de impact van de nieuwe regels op functiebehoud te delen. Daarbij wordt aandacht besteed aan de aansturende normen, zoals de NEN2535 en NEN2575 en de NPR2576 zelf.

Impact van nieuwe praktijkrichtlijn NPR 2576

De deelnemers zijn in één middag op de hoogte zijn van de grootste veranderingen en ontvangen een certificaat.

Doelgroep

Installateurs, opdrachtgevers, adviseurs, inspecteurs, branddetectiebedrijven, bouwplantoetsers, beleidsmedewerkers, architecten, brandweer, verzekeraars etc.

Programma en locaties

Aan het programma werken de vier initiatiefnemers Cable Masters, Honeywell, Siemens en VdS Nederland met elkaar samen. Er wordt ingegaan op de veranderingen in de NEN 2575, de normen voor ontruimingsinstallaties en de NEN 2535 de norm voor brandmeldinstallaties. De NPR zelf stelt geen eisen. Het geeft de mogelijkheden aan om aan de bovenliggende normen te voldoen. De verschillende normen bevatten prestatie-eisen aan transmissiewegen. Een belangrijke is het behoud van de transmissieweg in geval van brand. In de presentatie aandacht voor de nieuwe NPR 2576 en de praktische uitvoering van functiebehoud, van groot belang bij het certificeren van installaties.

In de praktijk blijken er bij opdrachtgevers, adviseurs, het bevoegd gezag en bij installateurs onduidelijkheden te bestaan over het inspectiecertificaat en de rol van inspectie-instellingen. In de presentatie wordt ingegaan op het inspectiecertificaat, de rol van het installatie- en onderhoudscertificaat en specifiek hoe inspectie-instellingen omgaan met functiebehoud en de veranderingen. Aan de hand van praktijkvoorbeelden wordt duidelijk gemaakt wat de betrokkenen in het proces kunnen doen om projecten succesvol te laten verlopen. De dag wordt afgesloten met een paneldiscussie en een netwerkborrel. De vier seminars worden verspreid over het land georganiseerd.

Informatie Meer informatie en inschrijven via https://www.brandveiligheid-functiebehoud.nl/.

Locaties en data

  • Nootdorp: Airborne;  19 september 2018
  • Eindhoven: Natlab; 31 oktober 2018
  • Amsterdam- Oostzaan: Van der Valk; 1 november 2018
  • Zwolle: Van der Valk; 7 november 2018

Mail uw vraag naar [email protected] of bel John van Lierop op 06-31041692.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *