Ga naar hoofdinhoud

NatuursteenVakdagen

NatuursteenVakdagen

Op vrijdag 27 en zaterdag 28 mei zijn op het Bouw & Infra Park in Harderwijk alle mogelijkheden en toepassingen met natuursteen op één plek te bekijken. Daarmee zijn de NatuursteenVakdagen de enige vakbeurs in de Benelux waar het uitsluitend draait om natuursteen.

André Kuipers vertelt op de eerste dag van het evenement hoe hij het zicht op de aarde vanuit de ruimte heeft ervaren. Zijn ruimtereis was voor hem de aanleiding om zich in te zetten voor duurzaamheid. Werkend met een natuurproduct, heeft de natuursteensector er alle belang bij om duurzaamheid hoog in het vaandel te zetten. Met zijn lezing wil André Kuipers leveranciers, bewerkers en afnemers daarbij inspireren.

Natuursteen in Nederland

Door de specifieke aandacht voor natuursteen is de beurs niet alleen interessant voor natuursteenondernemers en -werknemers, maar ook voor aannemers, ontwerpers en andere beslissers in de bouw – en interieursector. De beurs geeft een goed beeld van wat er mogelijk is met natuursteen in Nederland. Diverse steenleveranciers tonen hun aanbod, met aandacht voor de nieuwe trends en kleuren, toepasbaar in de bouw, het interieur en in grafmonumenten. Leveranciers van gereedschappen en machines geven demonstraties en workshops om te laten zien wat er tegenwoordig mogelijk is met natuursteen.

Nieuwe technieken en werkwijzen

De afgelopen jaren zijn er bijvoorbeeld flinke stappen gezet op het gebied van arboveiligheid, waardoor het mogelijk is om – met droogzagen – in bewoonde huizen natuursteen te bewerken. Ontwikkelingen in gereedschappen zorgen voor meer precisie en maken het mogelijk dat er gedetailleerd gewerkt wordt op kleine oppervlakten. Diverse natuursteenbewerkingsbedrijven laten zien hoe zij met de nieuwste technieken en werkwijzen met korte doorlooptijden maatwerk kunnen leveren.

Bezoek beurs is gratis

Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor de NatuursteenVakdagen via de website natuursteenvakdag.nl. Een bezoek aan de beurs is gratis. Dit geldt ook voor het bijwonen van de lezingen die tijdens de NatuursteenVakdagen gegeven worden.

2 reacties op “NatuursteenVakdagen

  • Laura Lenderink

    Beste Herman,
    Bouwwereld is zelf niet de organisator van het evenement, maar vermelden het alleen op onze website.

  • Herman A. Arts

    Goedenavond, ik heb mij via uw site aangemeld voor 27 mei en krijg nu een digitale bevestiging voor 23 mei.

    Waar zit de fout?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *