Ga naar hoofdinhoud

Nederlands Warmtepomp Congres 2017

Nederlands warmtepompcongres 2017 logo

We staan aan het begin van een interessante en dynamische periode waarin de transitie naar duurzame energie realiteit wordt. Op sommige plaatsen wordt er al voortvarend werk van gemaakt. Zo kondigen gemeenten aan dat ze op termijn ‘aardgasvrij’ worden, en worden steeds meer nieuwbouwwijken niet meer op het gasnetwerk aangesloten.

Om de omslag mogelijk te maken en woningen voortaan duurzaam te verwarmen (en te koelen) is de grootschalige toepassing van warmtepompen nodig. Om daar een succesverhaal van te maken, zijn de juiste stappen nodig en moet optimaal gebruik worden gemaakt van eerder opgedane kennis en ervaringen. Om adviseurs/ingenieurs, installateurs, architecten, woningcorporaties, gemeenten en ander betrokkenen daarbij te ondersteunen, organiseren vakblad Warmtepompen en het Nederlands Platform Warmtepompen (NPW) samen het Nederlands Congres Warmtepompen 2017.

Kansen en mogelijkheden

Tijdens dit congres wordt een actueel en realistisch beeld geschetst van de kansen en mogelijkheden voor warmtepompconcepten in woningen. Verschillende segmenten binnen de Nederlandse woningbouw – van bestaande bouw tot nieuwbouw en van de individuele woningen tot appartementencomplexen – stellen specifieke eisen. Welk systeem is in welke situatie het meest geschikt? Wat zijn de belangrijkste aandachtspunten daarbij? Hoe kunnen bron, warmtepomp en afgiftesysteem optimaal samenwerken, en wat is het beste recept voor een integrale aanpak? Op deze en tal van andere vragen wordt tijdens het congres antwoord gegeven. Aan de hand van spraakmakende voorbeeldprojecten geven deskundigen per bronsysteem (hybride, grondgebonden, lucht) uitleg over alle ‘ins en outs’. Zo doen bezoekers kennis op en worden ze tegelijkertijd geïnspireerd door concepten die nu al in de praktijk worden gebracht.

Warmtepompproject van het Jaar

Een speciaal afsluitend onderdeel van het congres is de uitreiking van de ‘Warmtepompproject van het Jaar’-award. Deze award geldt als erkenning voor een onlangs gerealiseerd of binnenkort op te leveren woningbouwproject dat door zijn innovatieve karakter een belangrijke bijdrage kan levert aan de energietransitie.

Inschrijven kan op de website van het Nederlands Warmtepomp Congres.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *