Ga naar hoofdinhoud

OTB|Platform31 Wooncongres: Naar nieuwe verhoudingen in het wonen

De woningmarkt lijkt op een aantal plekken weer aan te trekken. Tegelijkertijd zien we ook dat vraagstukken als doorstroming, betaalbaarheid en beschikbaarheid niet vanzelf oplossen en actie nodig is. Maar wie is eigenlijk aan zet? Welke partijen kunnen en willen nog investeren? En welke invloed heeft de herziene woningwet op de bestaande verhoudingen? Woningcorporaties en gemeenten gaan naar een nieuwe vorm van samenwerking, waarbij ook de huurders volwaardig partij zijn in de prestatieafspraken. Daarnaast is er veel hoop gevestigd op beleggers en hun investeringspotentie, maar wat is de rol van deze beleggers en wat beweegt hen om te investeren? Ook van onderaf zien we steeds meer initiatief in het wonen; denk bijvoorbeeld aan de woningcoöperaties die op steeds meer plekken in het land worden opgericht.

Het OTB|Platform31 Wooncongres 2015 is een unieke gelegenheid om in één dag geheel op de hoogte te raken van de belangrijkste toekomstgerichte ontwikkelingen in het wonen.

In het ochtendprogramma brengen toonaangevende sprekers u in korte tijd op de hoogte van de rollen en verhoudingen op de woningmarkt. In de middag kunt u kiezen uit diverse praktijkgerichte themasessies. Hier wordt u geïnspireerd door en kunt u meepraten over de resultaten van relevante woononderzoeken, – experimenten en –projecten van de TU Delft, Platform31 en andere partijen in het wonen. Thema’s zijn o.a.:

– Investeerders in particuliere huur
– Naar een efficiënt proces voor prestatieafspraken
– Financiering en toegankelijkheid van de koopsector
– Help een wooncoöperatie
– Regionale coalities rondom opschaling Nul op de Meter renovaties
– Grip op de opgave in lokale afspraken wonen en zorg
– Leren van Bewonersbedrijven
– Huurders in actie in hun verstevigde positie
– Trends in grondbeleid
– Nieuw betaalbaar aanbod op de woningmarkt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *