Ga naar hoofdinhoud

Praktijkcursus energieneutraal bouwen en renoveren

Stichting KERN organiseert op 11 april de driedaagse praktijkcursus ‘Energieneutraal bouwen en renoveren’. Wie slaagt ontvangt het internationaal erkende en gewaardeerde certificaat Passiefhuis Vakman.

De cursus is bestemd voor wie energieneutraal bouwt of renoveert in de bouwuitvoering als vakman, aannemer of installateur. De cursus vormt de basis om de hoogste standaard op het gebied van gezond wonen, betaalbaar comfort en energie-efficiency te realiseren.

Wetenschappelijke kennis en de bouwpraktijk gaan in deze cursus hand in hand. Begrijpen om te leren toe te passen en alert worden op de details en de samenhang van de disciplines die bij een passiefhuis een integraal geheel vormen; alles in drie cursusdagen.

nZEB-tool

De docenten van stichting KERN zijn doorgewinterde experts op het gebied van energieneutraal bouwen en renoveren, met verschillende specialismen: Clarence Rose op het gebied van passiefhuistechnologie, Henk Wegkamp is thuis in haalbaarheidsanalyses en Carl-peter Goossen weet alles van integraal bouwen.

Kennismaken met de internationaal gerenommeerde energiebalansberekening voor zeer energiezuinige gebouwen nZEB-tool maakt ook deel uit van de cursus. Stichting KERN is zeer nauw betrokken bij de ontwikkeling en introductie van de nZEB-tool in ons land.

Cursusinformatie

De cursusdagen zijn 11 en 12 april en 9 mei. Op dag 1 staat de interdisciplinaire basis centraal van comfortabel en betaalbaar energieneutraal bouwen met passiefhuistechnologie. Op dag 2 kiest de cursist voor de specialisatie installatie met bijvoorbeeld verdieping in balansventilatie en verwarmen via ventilatielucht. Of hij kiest de bouwkundige kant met verdieping in isolatietechniek en de daarbij behorende bouwfysica. In de middag worden twee energieneutrale projecten bezocht. Op dag 3 wordt de gekozen specialisatie verbreed en zijn er demonstraties van materialen en technieken.

De opleiding van het Passiefhuis Instituut is voor de Nederlandse markt vertaald en aangepast en wordt gegeven door stichting KERN. Wie slaagt ontvangt het internationaal erkende en gewaardeerde certificaat Passiefhuis Vakman.

Meer informatie en aanmelden op www.stichtingkern.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *