Ga naar hoofdinhoud

Seminar ‘Veiligheid in de keten’

Op woensdag 28 september 2016 organiseert Unica het seminar ‘Veiligheid in de keten’ om de visie van de Governance Code breed uit te dragen en het veiligheidsbewustzijn te vergroten. Unica is een van de bedrijven die de Governance Code Veiligheid in de Bouw ondertekende. Middels deze code werken opdrachtgevers en opdrachtnemers samen om de veiligheid in de gehele keten te verbeteren, zowel tijdens de bouw als tijdens de gebruikersfase.

De juridische kant van veiligheid

Het seminar is gericht op professionals in de keten, waaronder architecten, adviseurs, aannemers en opdrachtgevers, die belang hechten aan veiligheid. Tijdens de bijeenkomst worden het gedachtegoed van de Governance Code en de juridische kant van veiligheid belicht. Ook komt het Rijksvastgoedbedrijf aan het woord en komt aan bod hoe men de Governance Code kan onderschrijven. Het seminar vindt plaats op het

Governance Code

Ondanks wet- en regelgeving op het gebied van veiligheid en sectorafspraken vinden in de bouw, infra (weg, water, spoor) en installatietechniek nog (te veel) ongevallen plaats. Om de veiligheidscultuur in de hele keten intrinsiek te verbeteren, is samenwerking nodig. De Governance Code Veiligheid in de Bouw omvat gezamenlijke uitgangspunten, kernwaarden en afspraken over het harmoniseren van werkwijzen en het uniformeren van instrumenten. Bedrijven die de code ondertekenen, geven een duidelijk signaal af dat zij veiligheid zeer belangrijk vinden en dat zij hun verantwoordelijkheid nemen om de veiligheid in de bouw- en installatietechniek te verbeteren.

Voor meer informatie: www.unica.nl/gcv. Aanmelden via de site is noodzakelijk.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *