Ga naar hoofdinhoud

‘Tiny Housing Ontdekt’

Tentoonstelling Tiny Housing

De tentoonstelling ‘Tiny Housing Ontdekt’, waar de maquettes van de 254 inzendingen van de prijsvraag ‘Bevrijd Wonen, Jouw Ideale Tiny House in Almere’ te bekijken zijn, is gestart. De 25 beste inzendingen kunnen gerealiseerd worden tijdens de BouwEXPO in Almere Poort.

Serieuze bouwstroom

Met de grote hoeveelheid inzendingen bewijst Almere dat er vraag is naar Tiny Housing en het vrije gevoel van klein wonen. De kleine huisjes met een maximaal bruto vloeroppervlak van 50 vierkante meter staan volop in de landelijke belangstelling. Almere wil, samen met het Woningbouwatelier, verkennen of het mogelijk is een serieuze bouwstroom van kleine huizen mogelijk te maken.

Wethouder Herrema vindt de energie en de ideeën die alle deelnemers in hun inzendingen hebben gestoken geweldig. ‘Voor mij zijn het nu al allemaal winnaars! Met slechts 25 plannen gaan we straks verder naar de BouwEXPO, maar het zou mooi zijn als de bouwsector nog meer van deze prachtige ideeën kan adopteren. Binnen Almere of daarbuiten.’

Symposium

Een deskundige vakjury onder voorzitterschap van burgemeester Weerwind selecteert maximaal 25 plannen. De winnaars worden op woensdag 6 juli tijdens een symposium en in aanwezigheid van minister Blok bekendgemaakt. De winnaars krijgen een optie op een bouwlocatie en kunnen vanaf dat moment starten met de realisering van hun Tiny House in een ‘lab’-sfeer. De BouwEXPO Tiny Housing met daarin de prijsvraag en het symposium, is een samenwerking van de gemeente Almere en het Woningbouwatelier.

De expositie is tot 6 juli te bezoeken in de schouwburg in het stadshart van Almere (Esplanade 10). Openingstijden: van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.30 uur en op zaterdag van 13.00 tot 17.30 uur

Kijk voor meer informatie over de BouwEXPO Tiny Housing op www.bouwexpo-tinyhousing.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *