Ga naar hoofdinhoud

‘Verduurzaming woningvoorraad met lucht/water warmtepomp’

Webinar over verduurzaming woningvoorraad

Verduurzaming van de bestaande woningvoorraad is de komende jaren dé grote opgave voor woningcorporaties. In 2020 moeten huurwoningen in Nederland gemiddeld een energie-index van 1,25 hebben en in 2050 moeten alle woningen in Nederland energieneutraal zijn. Van de vele mogelijke maatregelen voor verduurzaming blijkt een lucht/water warmtepomp het meest eenvoudig uit te voeren met de hoogste resultaten qua energiebesparing, EPC-verbetering én gunstige subsidiemogelijkheden.

AWB en Eisma Bouwmedia verzorgen op dinsdag 18 oktober 2016, van 12.30 tot 13.30 uur, een webinar over dit onderwerp, met als titel ‘Verduurzaming woningvoorraad met lucht/water warmtepomp’.

Aan de orde komen:

  • Het Energieconvenant voor de corporatiesector met de veranderde wet- en regelgeving waarbij voor huurwoningen geen gebruik meer wordt gemaakt van het energielabel, maar van een energie-index.
  • De stimuleringsregelingen Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) en Stimuleringsregeling Energieprestatie Huursector (STEP).
  • De werking en voordelen van een lucht/water warmtepomp voor all-electric en hybride oplossingen.
  • Een dit jaar door Woningstichting Kleine Meierij uit Rosmalen gerealiseerd project waarbij tien zorgwoningen in Heeswijk-Dinther zijn verduurzaamd met een AWB GeniaAir Hybride systeem voor verwarmen en warmtapwater.

    Klik hier voor meer informatie over de sprekers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *