Ga naar hoofdinhoud

Visiebijeenkomst Active House

active house

Van 22 tot en met 24 maart wordt Building Holland in de Rai Amsterdam gehouden. Wil je alles weten over Active House, woon dan de gratis bijeenkomst bij op 23 maart bij. Active House is een visie op wonen die bijdraagt aan een gezonder en comfortabeler leven voor gebruikers van gebouwen, zonder dat het milieu en het buitenklimaat negatief worden beïnvloed. Via een aantal woningen dat in Nederland gerealiseerd is of in ontwikkeling is, lichten experts van 9.00 tot 12.30 in zaal E108 de toepassing van Active House nader toe.

Active House Ontwerprichtlijnen

Na een algemene uitleg over het concept, zoomt een aantal praktijkdeskundigen onder ander in op de terugkoppeling van de monitoring van de renovatie in Montfoort, de ontwikkeling van een starterwoning in Erasmushove en een voorbeeld van een vrijstaande woning. Vervolgens is er ruimte voor discussie en volgt de officiële lancering van de Active House Ontwerprichtlijnen. Bekijk hier het volledige programma.

Ontwerpvrijheid voor vormgevers

De richtlijnen waren eerder al in een Engelse versie beschikbaar, maar vanwege grote belangstelling zijn ze vertaald. ‘Er is genoeg animo voor deze Nederlandse versie. De richtlijnen zijn flexibel genoeg zodat vormgevers hun ontwerpvrijheid behouden. Er is volop ruimte voor eigen interpretatie’, aldus SBRCURnet projectmanager Bas Hasselaar, die zelf momenteel een Active House bouwt op basis van de richtlijnen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *