Ga naar hoofdinhoud

Warmlopen voor koud(gevormd) staal

Warmlopen voor koud(gevormd) staal

Bouwen met Staal organiseert samen met KS Profiel  de studiemiddag/avond ‘Warmlopen voor koud(gevormd) staal’ op donderdag 20 april.

Met koudgevormde profielen zijn flinke besparingen te boeken op de materiaalkosten voor de constructie en op de uitvoeringskosten, bijvoorbeeld dankzij de beperking van het eigen gewicht van de constructie, de beperkte inzet van arbeid en de efficiëncy in verduurzaming. Het rekenen aan koudgevormde profielen wordt echter door de constructeur nog vaak als omslagachtig gezien, waardoor veelal toch maar wordt teruggegrepen op het vertrouwde warmgewalste profiel.

Gunstige vormvrijheid

Deze studiemiddag verduidelijkt de onderscheidende potentie van ‘koud construeren’ aan de hand van leerrijke én inspirerende praktijkvoorbeelden, gepresenteerd door direct betrokken experts. Aan de hand van deze praktische toepassingen wordt de essentiële theorie kort uit de doeken gedaan en de gunstige vormvrijheid (profieldoorsnede) getoond. De inleidingen gaan vergezeld van een rondleiding langs de productiefaciliteiten van KS Profiel in Moerdijk en een buffet, met alle gelegenheid om bij te praten met nieuwe en ‘oude’ bekenden.

Deze gratis studiemiddag is bestemd voor constructief ontwerpers, constructeurs, tekenaar/constructeurs, architecten en medewerkers van staalconstructiebedrijven en docenten.

Klik voor meer informatie, het programma en aanmelden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *