Ga naar hoofdinhoud

Webinar over natuurlijke isolatiematerialen

Groenebouwmaterialen.nl houdt woensdagavond 7 december een webinar over natuurlijke isolatiematerialen zoals hennep, schapenwol, houtvezel en vlas.

Natuurlijke isolatiematerialen zijn beter voor de mens en de wereld, is de overtuiging van de organisatoren. Maar vaak wel duurder dan vaak toegepaste materialen zoals glaswol, steenwol en pir- of pur-platen. Welke natuurlijke materialen zijn beschikbaar? Wat zijn de voor- en nadelen?

Sprekers zijn Pine Berg en Koert Weber. Berg is mede-eigenaar van Houhetwarm.nl, waar vrijwel dagelijks vragen binnenkomen over natuurlijke isolatiematerialen. Weber is van online bouwmarkt Groenebouwmaterialen.nl en werkt dagelijks met natuurlijke isolatiematerialen. Inschrijven is gratis en kan hier.

2 reacties op “Webinar over natuurlijke isolatiematerialen

  • Ik zie één van de beste natuurlijke materialen niet eens genoemd worden. Ooit al eens gedacht aan isolatie en afwerking op basis van kurk. Van nature brandvertragend, algen en schimmelwerend, water-, zout- en weersinvloedenbestendig.Hier hoeft verder niks aan toegevoegd te worden voor alle goede eigenschappen

  • C. Hamans

    het zou de geloofwaardigheid van argumenten dienen als het webinar duidelijk maakt wat een “natuurlijk-“, een “hernieuwbaar-” en “kunststof-” isolatiemateriaal is, wat hen onderscheid en wat dan prefereert op basis van de mogelijke criteria die onderscheiden kunnen worden.
    Glaswol en steenwol classificeert u bij voorbaat als niet-natuurlijke materialen? Dit terwijl naast de opgesloten lucht de “vaste” bestanddelen voor minstens 98% uit minerale materialen gemaakt zijn; resp. zand en basalt en die dan ook nog voor een groot deel gewonnen uit gerecycelde materialen (secundaire grondstoffen). Wat is daar niet natuurlijk aan?
    Wilt u in uw opsomming van prestaties en eigenschappen ook niet vergeten te vermelden hoeveel fungiciden en brandvertragers aan hennep, vlas, houtvezel en schapenwol toegevoegd moeten worden om te kunnen voldoen aan de eisen van hygiëne, gezondheid en (brand-)veiligheid en welke schade de toevoegingen van deze additieven kunnen veroorzaken, voor dat anderen dat voor u gaan doen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *