Ga naar hoofdinhoud

Stadhuis, Almelo


Het nieuwe stadhuis van Almelo wordt ontworpen door architectenbureau Meyer en Van Schooten. Het stadhuis komt in het hart van de stad aan de nieuwe havenkom. “Het gebouw voegt zich in de omgeving maar maakt het zich daar toch van los als parel van de stad”, aldus de jury. De jury spreekt van een ontwerp dat open en transparant is en dat uitnodigt tot ontmoeting. Dit wordt onderstreept door de raadszaal, waar het publieke debat straks plaatsvindt op een zichtbare plek die uitsteekt boven het centrumplein.

Het ontwerp sluit volgend de jury naadloos aan op de uitgangspunten van het Binnenstadsplan Almelo. De jury spreekt haar waarderingen uit over de overgangen in bouwhoogten, net als de zorgvuldig vormgegeven aansluiting met de Wierdensestraat en de Kloosterhofflat.

Natuursteen
Bovendien legt de door Meyer en Van Schooten voorgestelde 3-laagse entree een sterke relatie tussen de publiekshal en het plein. Sterk is ook de uitstraling van de gevel door het gebruik van natuursteen en diverse pui-invullingen. Het gebouw heeft een duurzame uitstraling aldus de jury. Onder meer door de toepassing van groene balkons, sedemdaken en dakterrassen.

De bouw van het stadhuis start naar verwachting medio 2012.

Aanvullende gegevens

Locatie Wierdensestraat, Almelo
Opdrachtgever Gemeente Almelo
Ontwerp Meyer en Van Schooten
Start bouw 2012
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *