Ga naar hoofdinhoud

Cubi concept

De Cubi is een concept dat op een beperkt aantal vierkante meters alle essentiële woonelementen omvat. De kubusvormige prefab verblijfsruimte biedt multifunctionaliteit en flexibiliteit met een hoge designwaarde. De Cubi levert een high end oplossing voor de vastgoedmarkt, onder andere gericht op de problematiek van leegstand in de kantorenmarkt. De Cubi is een gepatenteerd product.

Het architectenbureau SATIJNplus in Born heeft een kostenvergelijking gemaakt tussen de traditionele bouwwijze en bouwen met het Cubi concept. Als voorbeeld is men uitgegaan van een case waar in een bestaand gebouw 20 woonunits gecreëerd worden. De calculatie toont een kostenbesparing van dertig procent door het Cubi concept toe te passen.

Kostenbesparing
Uitgangspunt is de investering in de Cubi’s in relatie tot de bouwkosten die men hierdoor bespaart. Bijvoorbeeld kostenbesparing bij stukadoor-, tegel-, schilder- en timmerwerkzaamheden en aanschaf van de technische installaties. Noemenswaardig is het dat in deze vergelijking de gemiddelde faalkosten (11,4 procent in 2008: bron CBS) niet eens zijn opgenomen.

Sneller bouwen
Naast de kostenvergelijking is voor beide bouwwijzen een tijdsplanning gemaakt. De traditionele bouwwijze voorziet in een termijn van 24 weken, wat tachtig procent langer is dan de planning voor bouwen met het Cubi concept. De besparing in tijd levert lagere kapitaallasten en een snellere exploitatie van het onroerend goed op.

Nieuwe versie
Cubi Furniture, de organisatie achter het innovatieve concept, heeft de laatste maanden hard gewerkt aan het verfijnen en uitbreiden van de bestaande versie. Het design en concept zijn gehandhaafd gebleven. De constructie, het materiaalgebruik en de productie zijn volledig aangepast. Bovendien is rekening gehouden met de duurzaamheid van de gebruikte materialen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *