Ga naar hoofdinhoud

De Westerwierde, Uithuizen

Het zojuist opgeleverde appartementencomplex bevindt zich tussen veel openbaar groen en een gedifferentieerde bebouwing van rijwoningen uit de jaren zestig en zeventig, gecombineerd met losstaande villa-achtige bebouwing.

Het complex heeft 35 luxueuze woningen met gemeenschappelijke ruimten en een zorgpost speelt in op deze context door een losse ontspannen setting van drie villa-achtige volumes in het groen. De volumes zijn van verschillende hoogten, verspringen ten opzichte van elkaar en liggen deels zwevend op een half verdiepte parkeergarage. Ondanks hun levendige differentiatie vormen ze een nadrukkelijke samenhang door de natuurlijke materialisering van het stootvoegloze donkerrode metselwerk, de naturel houten kozijnen en de verzinkt metalen hekwerken.

Villa-achtig karakter
Het villa-achtige karakter wordt versterkt door de sculpturale bewerking van de volumes, de alzijdige oriëntatie en de wit gestuukte accenten op de hoeken. De verfijnde vormgeving, de detaillering en de geleding nuanceren de omvang van het project. Het gebouw nestelt zich in de luwte van het dorp, zonder zijn authenticiteit te verliezen.


Projectomschrijving: 35 appartementen en een zorgpost
Opdrachtgever: Stichting Uithuizer Woningbouw
Architect: Loof & van Stigt Architecten
Locatie: Uithuizen
Opgeleverd: 2008
Fotografie: Gerard van Beek
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.