Ga naar hoofdinhoud

DOK94, Amsterdam

Op donderdag 12 maart is in stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer in Amsterdam de bouw gestart van het appartementencomplex DOK94. Dit gebouw aan de Sam van Houtenstraat betreft het sluitstuk van het stedelijke herstructureringsproject De Geuzenbaan. VOF De Geuzenbaan, bestaande uit Ballast Nedam Ontwikkelingsmaatschappij B.V. en Volker Wessels Vastgoed B.V. heeft het gebouw verkocht aan Woonstichting De Key die de woningen gaat verhuren.

DOK94 bestaat uit 94 appartementen, variërend van circa 65 tot 105 vierkante meter met gedeeltelijke parkeergelegenheid onder het gebouw. Het hoge deel van het complex bestaat uit elf woonlagen met drie woningen per laag, het lage deel heeft in totaal 61 woningen verdeeld over zeven woonlagen. Van Tilburg Ibelings Von Behr Architecten te Rotterdam tekende voor het ontwerp van het gebouw.

Opknapbeurt
DOK94 is het laatste deel van het omvangrijke project dat VOF De Geuzenbaan in goede samenwerking met stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer in ongeveer tien jaar heeft gerealiseerd. De afgelopen jaren is het centrum van Geuzenveld ingrijpend verbeterd: het dijklichaam van de hoog gelegen Abraham Kuyperlaan is geheel afgegraven. Na het afgraven is een ruimte ontstaan die benut is om nieuwe woningen en andere gebouwen te bouwen, inclusief nieuwe groenvoorzieningen en waterpartijen. Het winkelcentrum Lambertus Zijlplein heeft ook een grondige opknapbeurt ondergaan.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.