Ga naar hoofdinhoud

Finse eiland, De Blauwe Stad

Het Finse eiland maakt deel uit van een eilandenrijk in de Blauwe Stad. De kenmerken van dit eiland zijn een informele sfeer met eenvoudige woningen vrij gepositioneerd in een collectief ingericht landschap.

Het prijsvraagwinnend ontwerp van Robert Slot heeft een houten schuur als uitgangspunt die vervolgens is getransformeerd. Hierdoor ontstaan er twee buitenruimten die een directe relatie met binnen hebben. Hoe men nu vervolgens de woning ook op het terrein plaatst, altijd heeft men uitzicht naar het water. Tevens heeft men altijd zon op één van de twee terrassen.

De verschillende onderdelen zijn te spiegelen of te verplaatsen waardoor elke oriëntatie mogelijk is. Op deze wijze wordt voldoende privacy gewaarborgd. Het volume wordt volledig uitgevoerd in hout.

Project Vrijstaande woning 900 m³
Projectarchitect Robert Slot
Opdrachtgever Geveke Ontwikkeling, Slochteren
Bouwkosten € 250.000
Oplevering 2008

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.