Ga naar hoofdinhoud

Asics hoofdkantoor, Hoofddorp


Architectenbureau cepezed ontwerpt het nieuwe Europese hoofdkantoor voor de Japanse sportkleding- en -schoenenfabrikant Asics aan de Taurusavenue in Hoofddorp. Het nieuwe gebouw wordt met nadruk geen flagship centre van het sportmerk, maar krijgt een ingetogen karakter.

Het hoofdkantoor krijgt een licht getinte gevel en onder het gebouw komt een half verdiepte parkeergarage met meer dan 100 plaatsen. Het gebouw heeft direct zicht op de Geniedijk die onderdeel uitmaakt van de Stelling van Amsterdam en op de Unesco werelderfgoedlijst staat.

Het gebouw krijgt een open atmosfeer met eigentijdse, atelierachtige werkplekken en presentatieruimten waarin onder meer door toepassing van natuurlijke materialen in het interieur de Japanse identiteit van Asics te herkennen is.


Glazen binnengevel
Het gebouw telt 4 bouwlagen waarbij op de begane grond een showroom en restauratieve voorzieningen zijn gepland terwijl de verdiepingen vooral kantoor – en vergaderruimten bevatten. Het gebruik van de lift wordt ontmoedigd door een uitnodigend gepositioneerde cascadetrap.

In het gebouw valt verder vooral het atrium op waarmee de activiteiten op de begane grond extra geaccentueerd worden vanwege de daglichttoetreding en de geheel glazen binnengevel tussen de kantoren op de verdiepingen en het atrium.

De gevel bestaat uit raamstroken met witte aluminium profielen. De gedeelten tussen de raamstroken worden opgevuld met wit gemailleerd glas hetgeen het gebouw een strakke, moderne en rijke uitstraling geeft.

Creencalc
Het gebouw komt te liggen direct naast het duurzame TNT Green-Office en zoekt daar met behoud van eigenheid zoveel mogelijk synergie mee. Zo vormen de gebouwen op landschappelijk niveau een eenheid en maken ze beide gebruik van een bio-warmtekrachtkoppeling waarmee ze hun eigen energie voor koeling en verwarming opwekken.

Het gebouw krijgt een Creencalc -C label.

Aanvullende gegevens

Programma Kantoor met half verdiepte parkeergarage
Opdrachtgever Asics
Ontwerp cepezed, Delft
Aannemer Boele & van Eesteren, Rijswijk
Bruto vloeroppervlak 5.000 m2
Start bouw Juli 2010
Oplevering September 2011
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.