Ga naar hoofdinhoud

The Edge, Nieuwegein


Begin december is de eerste paal geslagen voor woningcomplex The Edge in Nieuwegein. Het gebouw met 139 appartementen vormt het markante sluitstuk van het woongebied Blokhoeve.

The Edge telt acht verschillende typen appartementen, van starterwoningen tot ruime drie- en vierkamerappartementen, in grootte variërend van 57 m2 tot 127 m2.

Golvend decor
Architectenbureau Groosman Partners heeft in haar ontwerp rekening gehouden met de specifieke locatiekenmerken. “Bij alles wat we maken, kijken we naar de verborgen schoonheden van een gebied en zorgen voor een goede inpassing in de omgeving”.

De ruime opzet aan de achterzijde van het gebouw biedt de bewoners de rustige en vriendelijke woonomgeving die zij verlangen. Aan deze zijde van het gebouw liggen de buitenruimtes van de appartementen. De tapsvormige balkons vormen een golvend decor voor het binnengebied.

De inrichting van het binnengebied is parkachtig met bloesembomen en grasperken. De voorgevel is zodanig ontworpen dat er geen verkeersgeluiden in het gebouw kunnen doordringen. Tegelijkertijd heeft het gebouw een geluidwerende functie voor de bewoners van Blokhoeve.

Geluidabsorbtie
Aan de westzijde heeft een innovatieve oplossing om geluid te ‘absorberen’ bijgedragen aan de markante vormgeving. Verticale geluidsabsorberende lamellen vormen een krachtige, bijzondere gevel. De ‘binnengevel’ aan de zijde van de wijk is juist heel vriendelijk en transparant van karakter.

“Aan deze zijde van het gebouw zijn de buitenruimtes van de woningen gelegen. Deze tapsvormige balkons vormen een golvend decor voor het binnengebied. Ook wordt er veel glas toegepast, zodat een sympathieke, tijdloze gevel ontstaat”.

Aan de inrichting van het binnengebied is ook speciale aandacht geschonken. “Het is immers de overgang van het gebouw naar de aangrenzende buurt. Ik ben uitgegaan van de voor Nieuwegein zo herkenbare kersenboomgaarden. In een parkachtig ruimte met veel groen van kersenbomen en grasperken wordt op een subtiele manier ruimte en uitzicht gemaakt”.

Aanvullende gegevens

Programma 138 appartementen met parkeerplaats
Ontwerp Groosman Partners Architecten, Rotterdam
Opdrachtgever AM Wonen BV, Utrecht
Aannemer BAM Woningbouw Utrecht, Nieuwegein
Oppervlakte 63 - 127 m²
Start bouw Najaar 2009
Foto's The-edge-wonen.nl
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.