Ga naar hoofdinhoud

Woon-winkel complex, Eindhoven

Van Aken architecten heeft het ontwerp gemaakt van een nieuw woon-winkelcomplex van ruim 19.000 m2 in Eindhoven. De markante nieuwbouw in de vorm van een slang, verrijst aan het Gerretsonplein in Eindhoven. De bouw is begin mei van start gegaan. Naar verwachting zal in de zomer van 2012 het complex worden opgeleverd.

Het nieuwe complex bestaat uit vier delen. In de kelder komt een parkeergarage met 103 parkeerplaatsen. De plint omvat 3.000 m2 aan winkelruimte. In de vier verdiepingen daarboven komen 58 koopappartementen. De 50 meter hoge toren bevat 15 woonlagen. Hier komen 38 appartementen en 14 studio’s in.

Slangvormig lichaam

Het ontwerp van het nieuwe complex is geïnspireerd op een slangvormig lichaam dat reageert op zijn omgeving. De kop van de slang, de 16 bouwlagen tellende toren maakt een helder gebaar richting de binnenstad. De staart van de slang accentueert het nieuwe Gerretsonplein waarin de winkels en de entrees van de woningen zijn gevestigd. Deze laagbouw voegt zich naar de wijk erachter die bestaat uit lagere appartementengebouwen en grondgebonden woningen.

Materiaal

De plint wordt afwisselend ingevuld met transparante puien en een beplating. Daarboven ligt een doorlopende lichtlijn achter glas die de slang accentueert. De buik van de slang is opgetrokken uit donkergrijs metselwerk. De rest van de gevels wordt gevormd door betonnen luifels op elke verdieping. De horizontale gevellijnen benadrukken de bewegingen van de slang. Tussen de betonnen luifels komen glazen puien met panelen in drie verschillende kleuren. De materiaalkeuze zorgt voor een energieke en gekleurde gevel die doet denken aan een slangenhuid.

Aanvullende gegevens

LocatieGerretsonplein, Eindhoven
ProjectWoningbouw
Aantal eenheden110 appartementen en commerciele ruimte
Architectvan Aken Architecten, Eindhoven
OpdrachtgeverEigen ontwikkeling en Woonbedrijf te Eindhoven
Omschrijving52 huurappartementen, 58 koopappartementen, ca 3.000 m2 commerciele ruimte, parkeerkelder voor 103 parkeerplaatsen
OpleveringZomer 2012
AannemerMoeskops, Bergeijk
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.