Ga naar hoofdinhoud

Kantoor Waterschap Rijn en IJssel

Het kantoor van Waterschap Rijn en IJssel in Doetinchem ligt op de rand van een groenzone, die tot het stadscentrum reikt. Door te kiezen voor een organische architectuur wordt het kwetsbare landschap de hand toegestoken en behoed voor aantasting door een al te bruut oprukkende dozenarchitectuur van het belendende bedrijventerrein. De plattegrond van twee samenvloeiende druppelvormen, die rondom door glazen gevels worden omhuld, vertoont onmiskenbaar de associatie met water. Daarnaast refereert het glazen gebouw aan de transparante organisatie, die het waterschap wil zijn.

De begane grond biedt ruimte aan publieksruimten, de kantine, vergaderruimten en de grote algemene bestuurskamer. De bovenste drie verdiepingen zijn bestemd voor de flexibel indeelbare kantoorvertrekken. Centraal element in het gebouw zijn de schegvormige kernen, bekleed met hout, waarlangs vides omhoog klimmen tot aan glazen daklichten. Hierin zijn de liften, toiletgroepen en overige dienstruimten ondergebracht.

Project Kantoorgebouw 8.000 m2
Projectarchitecten Wim Maas en Gerard Plug
Constructeur Bartels, Lochem
Opdrachtgever Waterschap Rijn en IJssel, Doetinchem
Bouwkosten € 9.700.000 excl. BTW
Oplevering 2008

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.