Ga naar hoofdinhoud

Kantoorgebouw Dejo, Wolvega

Het nieuwe kantoor van Dejo Metaalindustrie in Wolvega is gebouwd naast de productiehal van het bedrijf. Het gebouw is ontworpen door Ir. E. Vreedenburgh van het architectenbureau Archipelontwerpers in Scheveningen. Thermisch verzinkt staal is een opvallend bouwmateriaal in het nieuwe kantoorgebouw.

Het kantoorgebouw bestaat uit een eenvoudig, modulair opgezet volume op een eveneens rechthoekig, in metselwerk uitgevoerd blok op de begane grond. Op de verdieping is een schil van persroosters aangebracht. De stalen roosters zijn thermisch verzinkt en in verschillende kleuren gecoat.

Soort etalage
De schil van verschillende persroosters functioneert als een soort etalage voor de gevelproducten, die in de fabriek van het bedrijf worden geproduceerd. De roosters verschillen in kleur, maaswijdte en afmetingen.

De schil dient voorts als zonwering en bepaalt in overwegende mate het gezicht van het nieuwe kantoor. De bovenste laag kraagt ongeveer 1,40 meter uit, waardoor het kantoor zijn representatieve karakter nadrukkelijk manifesteert ten opzichte van de ernaast staande productiehal.

Het kantoor is evenwijdig aan de straat gesitueerd in het verlengde van de hal voor de roosterproductie. Op de begane grond bevinden zich behalve kantoor- en aanverwante ruimten een spreekkamer, een kantine en kleed- en wasruimten. Op de verdieping zijn directiekamer, vergaderzaal en kantoorruimten ondergebracht.

Uiteenlopende kleuren
Dejo Metaalinductrie produceert en levert roosters en vlonderroosters. Dit zijn roosters of traptreden met speciale uitsparingen voor inlegmogelijkheden. Daardoor is het mogelijk de roosters te voorzien van een bekleding van ander materiaal, zoals hout of kunststof.

Behalve de in de gevel gebruikte thermisch verzinkt stalen roosters zijn ook thermisch verzinkt stalen stijlen en balken toegepast. De thermisch verzinkt stalen roosters zijn voorzien van een coating in uiteenlopende kleuren.

Aanvullende gegevens

Ontwerp Ir. E. Vreedenburgh
Bureau Archipelontwerpers
Bouwbedrijf Lont Bouwbedrijf, Sint Annaparochie.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *