Ga naar hoofdinhoud

Kantorenlocatie Ypenhaag bij entree Den Haag

Ypenhaag is een bijzondere kantorenlocatie voor circa 60.000 vierkante meter in de directe omgeving van het Prins Clausplein. Het stedenbouwkundig plan, opgesteld door architecten van Mourik, krijgt een flexibele invulling waarbij de omvang en de uiteindelijke architectuur van de gebouwen wordt medebepaald door de toekomstige huurders cq. gebruikers. De locatie is uitstekend bereikbaar met alle soorten vervoer en ligt direct bij het nieuwe NS-station Den Haag-Ypenburg. Dit station heeft een hoofdverbinding met Den Haag CS en Utrecht CS. Langs het spoor wordt bovendien een parkeergarage gerealiseerd.Hoge kwaliteit
De bouw van Ypenhaag I start in de loop van 2008. Gebouw I is eveneens ontworpen door architecten van Mourik en bestaat uit circa 14.000 vierkante meter verdeeld over veertien kantoorverdiepingen met een prominent uitzicht op snelweg A12. De verdiepingen variëren in grootte tot circa 1.500 vierkante meter. De kwaliteit van de bebouwing en de openbare ruimte is hoog. Mede door de combinatie met de brede poort onder het gebouw is Ypenhaag een opvallend kenmerk aan het stationsplein. De bouw zal circa 1,5 jaar duren.

Locatie en voorzieningen
De overige gebouwen complementeren het project Ypenhaag. Elk gebouw krijgt een krachtige uitstraling en eigen gezicht, waarmee de afnemer zich kan identificeren. Ypenhaag bevat kleinschalige voorzieningen zoals retail, horeca en mogelijk kinderopvang. De directe omgeving biedt voorzieningen zoals een hotel met uitgebreide vergadermogelijkheden en congrescentrum, diverse winkelcentra, sport- en zorgfaciliteiten en een politiekantoor dat onderdeel uitmaakt van het stadsdeelkantoor aan de overzijde van Ypenhaag.

Onderdeel A12-zone
Locatie Ypenhaag maakt deel uit van de A12-zone, het nieuwe stedelijke gebied dat de schakel vormt tussen de wijken Leidschenveen en Ypenburg. Naast de bouw van kantoren bevat het voorlopige programma van de A12-zone ook woningen, voorzieningen voor speciaal- en basisonderwijs, een 50 meter zwembad, sportactiviteiten, commerciële ruimten, bedrijventerrein en een tankstation. Voor de ontwikkeling van het A12-zone gebied werkt de gemeente Den Haag samen met diverse marktpartijen. Project Ypenhaag wordt ontwikkeld door Ballast Nedam Ontwikkelingsmaatschappij uit Nieuwegein.

Projectnaam: Ypenhaag
Opdrachtgever: Ballast Nedam Ontwikkelmaatschappij, Nieuwegein
Architect:Mourik
Oplevering:Eind 2009

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.