Ga naar hoofdinhoud

Le Havre, Eindhoven


Op een bestaand, anoniem industrieterrein wordt op een centrale plek een kantoorpand gerealiseerd. Het massieve bouwvolume staat stoer en onafhankelijk in zijn omgeving. De combinatie van ruw metselwerk, lichtgrijs gekeimt, en opgezette aluminium kozijnen verleent het gebouw een eigentijdse maar tegelijk klassieke uitstraling.

Op de begane grond wordt het gebouw omsloten door een patiomuur die de bezoeker naar de entree leidt. Tegelijkertijd ontstaat hierdoor een optimale relatie tussen het interieur en de intieme patiotuin.

Het concept van het gebouw is helder en eenvoudig, kantoorunits gelegen rond de centrale hal, waardoor een maximale ontmoeting mogelijk is tussen medewerkers onderling. Het ruwe metselwerk is ook in het interieur toegepast. In combinatie met glas, hout en een doordacht verlichtingsconcept ontstaat er een puur, bijna mysterieus aanmoedigend binnenklimaat.

Aanvullende gegevens

Opdrachtgever Habilis mens en organisatie, Eindhoven
Projectarchitect Paul Diederen
Projectmedewerker Fabianne Riolo, Madeleine Middeldorp, Harrie Raijmakers
Bouwkundig Aannemer Bouwbedrijf Burgmans, Bergeijk
Constructeur Adviesbureau- en Ingenieursbureau voor bouwconstructies van de Laar, Eindhoven
Adviseur Installaties Huisman & Van Muijen adviseur installaties, Eindhoven
Brutovloeroppervlakte 1.200 m2
Start ontwerp 2006
Oplevering 2009
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.