Ga naar hoofdinhoud

Masterplan Hochschulcampus in Bielefeld

Het Masterplan voor de nieuwe ‘Hochschulcampus’ in Bielefeld van het ontwerpteam Döll – Atelier voor Bouwkunst, GTL Landschaftsarchitekten en coido architects is door de jury uitgekozen uit vijf inzendingen.
De opgave voor de prijsvraag was het ontwerp van een stedenbouwkundig Masterplan voor een ca. 16,5 ha groot gebied aan de rand van het Teutoburgerwoud. Het programma omvat ongeveer 150.000 m2 ten behoeve van de nieuwbouw van de Fachhochschule Bielefeld en de uitbreiding van het bestaande gebouwencomplex van de Universität Bielefeld. Daarnaast biedt de Hochschulcampus plaats aan toekomstige universitaire en particuliere onderzoeksinstituten en startende kennisintensieve bedrijven.

Het ontwerpteam van GTL en Döll is aangevuld door het Duitse zusterbedrijf coido architects, Cordsen Ipach + Döll, uit Hamburg. Dit partnerschap stelt Döll in staat Nederlandse opdrachtgevers in Duitsland goed te bedienen en geeft het bureau de mogelijkheid om samen met coido zijn Nederlandse aanpak binnen de Duitse bouwcultuur te verwezenlijken.

Project Masterplan voor Hochschulcampus Bielefeld ten behoeve van nieuwbouw Fachhochschule Bielefeld, uitbreiding Universität Bielefeld, universitaire en particuliere onderzoeksinstituten en startende kennisintensieve bedrijven
Plaats Bielefeld
Ontwerpteam Döll – Atelier voor Bouwkunst (Rotterdam), GTL Landschaftsarchitekten (Kassel) en coido architects, Cordsen Ipach + Döll (Hamburg)
Adviseurs Energie- en techniekconcept door Prof. Daniels, HL Technik (München), verkeersplanning door Ingenieursbüro Vössing (Düsseldorf)
Oplevering 2011

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.