Ga naar hoofdinhoud

MFC Camminghaburen, Leeuwarden

In Leeuwarden wordt gebouwd aan het Multifunctioneel Centrum Camminghaburen, dat plek zal geven aan de wijkvereniging, een jeugdbibliotheek, jongerencentrum, sociaal restaurant, dagopvang, internetcafé, kantoorruimte en twee wooneenheden voor licht dementerenden.

Het centrum krijgt een schuin oplopend dakvlak. Deze is laag aan de kant van de bestaande bebouwing, waardoor het gebouw visueel los blijft staan en hoog aan de kant van de gaande weg, waardoor het gebouw een beeldbepalend karakter krijgt.

Architectuur
In de architectuur is een onderscheid gemaakt in de openbare te gebruiken ruimten op de begane grond en de meer private ruimten op de verdieping. Het wijkcentrum zal op de begane grond zo transparant mogelijk worden uitgevoerd. Het jongerencentrum zal een meer gesloten karakter hebben vanwege de geluidsisolatie en om de jongeren een beschutte plek te bieden.

Op de verdieping krijgt het gebouw een gevarieerd ingedeelde gevel. Het middengedeelte van het huidige gebouw wordt in kleur gezet en op de verdiepingen verlengd. Aan de zijde van de Camminghaburg is dit element terug te vinden in de vorm van de verglaasde balkons die door de gevel heen lijken te steken.

Project MFC Camminghaburen
Plaats Leeuwarden
Architect ir. Siebren Baars en ing. Gerrit van der Steege (Gunstra Architecten Groep BNA)
Opdrachtgever Gemeente Leeuwarden
Oplevering 2009

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.