Ga naar hoofdinhoud

M+R ontwerpt designlounge op Schiphol

De directie van Privium – Schiphol heeft na een internationale design competitie tussen vijf ontwerpers M+R interieurarchitecten uit Eindhoven gekozen als de ontwerpers voor de unieke designlounge op Schiphol Airport.

Privium staat bekend als cool brand en biedt allerlei services en gemakken op Schiphol Airport voor de frequent flyers zoals onder andere snelle grenspassage door middel van iris scan apparatuur, vooraan parkeren, business Class inchecken en vanaf oktober dit jaar ook een speciale loungeruimte.

Frequent Flyers wachten tijdens hun aardbol omspannende reizen de nodige ontberingen tijdens het wachten op internationale luchthavens. De wereld van de business class lounges is op een paar goed geslaagde uitzonderingen na, zoals de Cathay Pacific in HongKong en Virgin Atlantic in London, weinig aanlokkelijk.

Aangenaam wachten
Vanaf oktober 2008 kunnen Privium-leden hun wachttijd ontspannen doorbrengen in de nieuwe airportlounge. De nieuwe Privium ClubLounge zal door haar unieke design niets weg hebben van de traditionele wachtruimten. Zo wordt wachten een stuk aangenamer.

De entree van de nieuwe ClubLounge is letterlijk een reusachtige pupil die zich opent bij het naar binnen gaan. Vervolgens komt de bezoeker de ruimte binnen van meer dan 600 vierkante meter waar – door het gebruik van de kleur offwhite – een zeer ontspannen en comfortabele sfeer heerst.

Privium-leden zijn in de ClubLounge van alle gemakken voorzien, zoals een goed uitgeruste bar en een Light Energy Cabin, waarin ze weer de nodige energie kunnen opdoen. De comfortabele leeshoek met open haard en de werkplekken bieden de mogelijkheid op de laptop te werken.

Interieurarchitectuur
De vormgeving van de designlounge door M+R is gebaseerd op organische vormen en materiaal toepassingen. De wanden en plafondelen worden door middel van speciale led-techniek aangelicht zodat de kleurtemperatuur (moodsetting) in de ruimte kan variëren.

De elementen water, vuur, lucht en aarde vormen een belangrijk bestanddeel van het ontwerp. M+R heeft de natuurlijke vormen en materialen gekozen om het eentonige beeld waarmee reizigers vaak mee worden geconfronteerd te doorbreken.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.