Ga naar hoofdinhoud

Nieuwste woontechnologie in luxe appartementen

Het project Buitenplaats Naarden, drie urban villas met in totaal 26 woningen gelegen tussen de golfbaan Naarderbos en het Gooimeer, zal worden uitgerust met de nieuwste 5G woontechnologie. De ontwikkelaar van de luxe villa-appartementen, Naarderbos Ontwikkeling B.V., heeft IRS gekozen voor de levering van de te plaatsen woontechnologie. Deze bestaat uit een IP-platform dat eenvoudig is uit te breiden met domotica en woondiensten, toegangscontrole met RFID, video-intercom en brandalarmering.

Eigen oprijlaan
Buitenplaats Naarden is een project dat bestaat uit drie, onder architectuur van Jan des Bouvrie ontwikkelde, urban villas met in totaal 26 appartementen, variërend in grootte van 184 vierkante meter tot 930 vierkante meter inclusief terras.

Ieder gebouw wordt uitgerust met een eigen oprijlaan, van de weg gescheiden door een eigen slagboom met intercominstallatie die in verbinding staat met de woningen. Uiteraard wordt voorzien in een parkeergarage onder de gebouwen met individuele parkeerboxen met overheaddeur.

Basispakket uitbreiden
Het door IRS te plaatsen woontechnologiesysteem is gebaseerd op een open, modulair en toekomstvast IP-platform (Internet Protocol). Dit wil zeggen dat uitbreidingen of wijzigingen in de aanwezige technologie eenvoudig kunnen worden doorgevoerd, zonder vergaande aanpassingen te maken in de installatie.

De basisinstallatie van de woontechnologie zal bestaan uit toegangscontrole met RFID-tags, een video-intercomverbinding tussen de woningen en de gebouwtoegang, en brandalarmering. Dankzij het open IP-platform kunnen bewoners desgewenst het basispakket uitbreiden met domotica van IRS.

Met deze uitbreiding kunnen zij zaken als verwarming, verlichting, beveiliging, airconditioning en zonwering centraal regelen en beheren. Zo kunnen scenario’s worden ingesteld die er bijvoorbeeld voor zorgen dat als een bewoner thuis komt de beveiliging automatisch wordt uitgeschakeld, het licht aangaat, de verwarming al aan staat en de oven is voorverwarmd.

Toegangscontrole
Bezoekers kunnen zich via de intercom bij de slagboom melden bij de bewoners. Bij elk gebouw zijn twee ingangen, beide uitgerust met video-intercom en een bellenbord dat volledig is geïntegreerd op het IP-platform en dus eenvoudig gecombineerd kan worden met andere systemen.

De video-intercom heeft een geheugenfunctie, zodat bewoners ten alle tijden kunnen zien wie er bij hen hebben aangebeld. Ook kan men de deurbel doorschakelen naar een (mobiele) telefoon en zo kan men van afstand de bezoeker te woord staan en desgewenst de deur voor hem of haar openen.

IRS
IRS is leverancier van woontechnologie-oplossingen en services op het gebied van veiligheid, comfortabel wonen, welzijn en zorg in Nederland.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *