Ga naar hoofdinhoud

Groninger Forum Groningen

De ambitie om verschillende culturele programma’s te combineren tot één instituut is vertaald in één helder volume, dat door een
aantal incisies een veelvoud aan ruimtelijke verschijningsvormen in de binnenstedelijke situatie van Groningen genereert. Een centrale leegte in het gebouw vormt het pompende hart van het instituut, dat de verschillende gesloten programmaonderdelen met elkaar verbindt.

Het verticale atrium wordt in horizontale zin uitgebreid, waardoor een transparant gestapeld landschap ontstaat, waar verbanden kunnen worden gelegd tussen de verschillende informatiestromen en de bezoeker kan dwalen tussen de thematisch geprogrammeerde vloervelden.

Foto: Eric en Petra Hesmerg

Project Bibliotheek, museum, filmhuis, debatcentrum,500 parkeerplaatsen
Ontwerpteam NL Architects
Constructeur ABT Delft / Walter Spangenberg
Opdrachtgever Gemeente Groningen
Bruto vloeroppervlakte 17.000 m2 (exclusief parkeren)
Bouwkosten € 37.000.000 + € 19.000.000 (parkeergarage)
Ontwerp 2006
Oplevering 2012

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Eén reactie op “Groninger Forum Groningen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.