Ga naar hoofdinhoud

Louwesvelde, Enschede

De opgeleverde appartementen van Louwesvelde in Enschede waaronder bijzondere penthouses, vormen samen zes grote kijkdozen op een rij in de wederopbouwwijk Stadsveld. Zes flats die eigenlijk een complex vormen maar toch gescheiden zijn. Ze kwamen in de plaats van flatwoningen uit de jaren vijftig en zijn het sluitstuk van een ingrijpende renovatie van de wijk, waarbij het oorspronkelijke karakter behouden bleef.

Click brick

Aan de overkant van Louwesvelde bleven de oorspronkelijke lage portiekflats staan, opgeknapt en voorzien van een nieuwe gevel met originele indeling. Elk penthouse, met een twee verdieping hoog ‘panoraam’ kijkt hier overheen. Het uitzicht richting de binnenstad is er fantastisch. Niet alleen de penthouses zijn bijzonder, elk van de 16 woningen binnen een gebouw is uniek en gericht op differentiatie van doelgroep en portemonnee. Louwesvelde is opgetrokken uit Click-brick, een droogstapel baksteen die bijdraagt aan het stoere karakter van het ensemble. Het geheel vormt, samen met het al eerder gebouwde Stadsvelde, een baken in de wijk.


Aanvullende gegevens

LocatieS.L Louwesstraat, Enschede
AannemerHegeman Bouwgroep, Almelo
OpdrachtgeverDomijn, Enschede
OntwerpteamGeorge de Witte, Sven Heinen
ArchitectGeorge de Witte van De Witte-Van der Heijden architecten, Enschede

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.