Ga naar hoofdinhoud

Seniorencomplex Middelburg

Aan de Gerbrandylaan in Middelburg verschijnt een wooncomplex met 56 seniorenwoningen. Een project met een bijzondere bouwvorm, die zich kenmerkt door flexibiliteit, hoge kwaliteit en een hoog bouwtempo.

De appartementen zijn verdeeld over twee blokken. Door de afwisseling van twee en drie verdiepingen heeft het complex een speelse uitstraling. De oppervlaktes van de appartementen variëren van 75 tot 77m².

Unieke bouwvorm
Voor de ruwbouw van dit complex is gekozen voor het FlexCasco van VBI. Dit maakt, mede door de uitgekiende logistiek, een hoog bouwtempo mogelijk. In 11 werkweken staat het casco waardoor eind 2008 het complex gereed is. Normaal gesproken duurt een dergelijk proces twee tot drie keer zo lang.

Een ander voordeel van het FlexCasco systeem is dat de woning vrij indeelbaar is. Bovendien is het makkelijker om woontechnologie in te passen en voorzieningen aan te passen aan de toekomstige wensen van bewoners. In het complex komt een slim klimaatbeheersingssysteem: op een energiezuinige manier wordt met aardwarmte gekoeld en verwarmd. Hiermee behalen we een aanmerkelijke CO2reductie. Met dit nieuwe concept zet Woonzorg Nederland en nieuwe trend voor woonzorgconcepten.

Vitale senioren
Het complex ligt in een leuke, levendige stadswijk aan de rand van het pittoreske centrum van Middelburg. Het komt te staan naast het voormalige verzorgingshuis en nu studentenhuisvesting het Roggeveenhuis. Bovendien ligt het complex naast het mooie park Jacob Roggeveen.

De woningen zijn bedoeld voor 55+ers. Uitgangspunt is dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen. Mocht er behoefte aan zijn, kunnen bewoners ondersteuning krijgen in de vorm van zorg en diensten. In samenwerking met Zorgstroom wordt een breed pakket op het gebied van wonen, zorg en service samengesteld.

Project: 56 seniorenwoningen
Projectarchitect: Rothuizen, Van Doorn, ’t Hooft
Ruwbouw: FlexCasco VBI
Start bouw: Half mei 2008
Oplevering: Eind 2008

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.