Ga naar hoofdinhoud

Thermen Holiday Haarlemmermeer

Het startschot voor het grootste welness & leisurecomplex ter wereld is gegeven. Het complex wordt gebouwd in Hoofddorp.
Het wellnesscomplex in Hoofddorp bedraagt totaal 50.000 vierkante meter. Het bebouwde deel is 10.000 vierkante meter groot. De besloten tuin moet circa 20.000 vierkante meter groo tworden en er komt nog een parkeervoorziening van 20.000 vierkante meter.

In het bijzondere pand kunnen 1500 bezoekers per dag genieten van een wereld waar stress een illusie is. Voor de werkgelegenheid betekent dit 400 tot 500 banen. Met de bouw is 14 miljoen euro gemoeid. Het thema van Thermen Holiday Haarlemmermeer zal zijn ‘Wellness around the World’.

Bezoekers maken in het thermenlandschap een ontdekkingsreis rond de wereld waar zij rituelen en gezondheidsgebruiken leren kennen uit verschillende werelddelen en culturen. Zo is er bijvoorbeeld een Fins landschap aangelegd met meren, lavalandschappen, een sneeuwgrot en een Finse bergbeek. Liefhebbers van de warmte kunnen terecht in het Amazonegebied met onder andere een ware boomhutsauna, watersauna en grotsauna.

Project Thermen Holiday Haarlemmermeer
Locatie Park van de 21ste Eeuw, Hoofddorp
Architect 24H-architecture
Opdrachtgever Thermen Holiday
Differentiatie 10.000 m2 wellness & leisurecomplex, 20.000 m2 besloten tuin, 20.000 m2 parkeervoorzieningen
Status Samenwerkingsovereenkomst gesloten, geplande oplevering 2008

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *