Ga naar hoofdinhoud

Aansluiting kozijn/negge niet conform Bouwbesluit

bouwfout aansluiting kozijn

Bij deze woning is de aansluiting tussen de verscholen kozijnen en negge(n) tussen de 2 en 2.5 cm. Bouwbesluit geeft ivm ongedierte max 1 cm aan.

Deze bouwfout werd ingestuurd door een lezer van Bouwwereld.nl. Heeft u ook een bouwfout? Zend hem hier in

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

8 reacties op “Aansluiting kozijn/negge niet conform Bouwbesluit

 • boparai

  Mooi is anders, maar in tegenstelling tot wat veel mensen denken geldt de eis van 1cm niet voor het buitenspouwblad maar tussen binnen en buiten.

 • Theo.R

  De ontwerper wist kennelijk niet dat je met handvormstenen geen strakke naadjes kunt maken (tenzij je zaagt) of hij/zij wilde romantische en strakke architectuur combineren. De detaillering van de verschillende kozijnen is allesbehalve consequent. Het resultaat zal de vakbladen niet halen. Die naadafdichting is ongetwijfeld verdiept gerealiseerd want zeg nou zelf: voorgecomprimeerde band of kit in het vlak van de steen en het kozijn…….. . Misschien iets voor de rubriek “ontwerpfouten”?

 • Teun

  Zover ik het kan zien, een staal of aluminium kozijn achter het metselwerk geplaatst met trippel-beglazing, maar spouwmuur?
  Detail is onduidelijk in beeld gebracht hoe is de muur en en afwerking binnen?

 • Eric Faassen

  De stenen zijn handgevormd en er is geen compriband / foamband aangebracht. Bij een kunststof kozijn. Gaten zijn (flink) meer dan 1 cm. Niet conform Bouwbesluit.

 • DvK

  Waarschijnlijk sluit het stelkozijn de naad in de spouw af. M.i. dus geen probleem. (Tenzij uit het, niet bijgevoegde, detail anders blijkt).

 • jan

  Idd er valt niet te zien of de spouw dicht is gezet met bijvoorbeeld foambandje/compriband.
  Als er al sprake van een bouwfout is dan zou ik meer willen spreken van een ontwerpfout. Wie wil zijn kozijnen achter het metselwerk hebben? Doorgaans is het metselwerk duurzamer dan de daarin toegepaste kozijnen. Ook in het geval van aluminium kozijnen zoals in dit geval.

 • Had het niet goed gezien, we kijken hier dus tegen de dagkant van het kozijn aan, met een negge van 1 strek. Maar hoeft geen bouwfout te zijn. Detail valt niet te beoordelen vanaf deze foto.

 • We bedoelen hier zeker aansluiting kozijn met metselwerk! De negge is hier nul! Als er geen doorlopende naad is (door bijv. het stelkozijn) wat is hier dan precies het probleem? Detail valt niet te beoordelen vanaf de foto …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.