Ga naar hoofdinhoud
Bouwfouten

Aansluiting

Gaan we weer. Twee muren en het lukt maar niet om ze op dezelfde hoogte te houden. Dilataties waren er toch niet om hoogteverschillen weg te werken? Die waren toch bedoeld om verschillen in werking mogelijk te maken?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

10 reacties op “Aansluiting

 • rb

  De inzender geeft zelf aan dat het niet om een fout gaat:
  “Dilataties waren er toch niet om hoogteverschillen weg te werken? Die waren toch bedoeld om verschillen in werking mogelijk te maken?” Het opvangen van verschil in werking is hier perfect gegaan.

 • @Leon; in het geval dat ik ken was het hoogstwaarschijnlijk prima bij oplevering, daar was ik niet bij. Maar 20 jaar na dato iets uitgezakt in zijn geheel.

 • Leon

  @Maarten Kraan
  Het kan ook minder geavanceerd hoor. Ik heb zoiets ook wel eens meegemaakt, waarbij het verschil overigens kleiner was dan hier op de foto te zien. Van het verzakken van geveldragers o.i.d. was geen sprake, gewoon een kwestie van de lagenmaat niet exact overnemen. Richting aannemer was het gelukkig geen discussie, die nam zelf z’n verantwoordelijkheid: ‘Dit gaan we zo niet opleveren, dat moet opnieuw’. Ging in dit geval maar om een beperkt aantal vierkante meters, maar toch. Mooi dat het zo kan, meestal gaat dat niet zo makkelijk…

 • Dit zien we wel vaker, vaak een opgaande gevel aan de ene kant en een – al dan niet prefab – gevelelement op een geveldrager aan de andere kant. Bv. boven een balkon of gevelopening. En die laatste gaat dan zetten tov. de gevel die van onder tot boven op de fundering staat. Dus hoewel het voegwerk links en rechts anders oogt wellicht ooit keurig opgeleverd maar na enkele jaren dit verschijnsel. Ik kan soortgelijke foto’s aanleveren. Na onderzoek met een endoscoopcamera bleek de geveldrager ruimte te hebben gehad op zijn montagepunten (dit zijn vaak sleufgaten voor enige marge tijdens de montage!) en hing inmiddels maximaal uitgezakt maar nog steeds stevig op zijn plek.

 • Theo.R

  Op deze foto een zinnige reactie geven is even onmogelijk als wanneer je aan een arts vraagt om aan de hand van een foto van het oor van de patiënt te beoordelen of die patiënt mogelijk knotsknieën heeft. Kom op redactie, er is al vaak een opmerking gemaakt over onmogelijke foto’s die te weinig overzicht bieden.

 • jan

  twee verschillende bouwers die elkaar ontmoeten. ook aan de daktrimmen te zien deze lopen niet door en verschilllen hier. Ook het voegwerk is door verschillende voegers gedaan.

  makkelijk roepen dus afkeur zonder de context en het geheel te kennen.

 • Arend

  @Leon,
  ik wil zien WAAROM het fout ging.

 • bas

  eigenlijk kan ik niet geloven dat een metselaar dit zo kan afleveren, je spant toch jij lijn of niet.
  Is niet (een gokje maar hoor) links een gefundeerde aanbouw, recht een stuk schutting die is gaan zakken.
  Maar ja een schutting met daktrim. . . . .
  Gezien de groene aanslag is dit niet eergisteren opgeleverd.

 • Leon

  @Arend
  Wat wil je zien dan, wat wil je nog beoordelen? Ik zie twee vlakken metselwerk waarvan de lintvoeg niet doorloopt –> afkeur.

 • Arend

  Weer een slechte foto, geen overzicht hoe eea in elkaar steekt, dus niet te beoordelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.