Ga naar hoofdinhoud

Aluminium dorpel

Een bouwfout? Op zich niet, maar het is wel handig om een dorpel direct aan de straat hufterproof te ontwerpen. Dat is deze dus duidelijk niet. Overal zitten deuken en op deze hoek is de dorpel compleet naar beneden gedrukt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

6 reacties op “Aluminium dorpel

 • @Leon; blijkbaar zit er al behoorlijk ruimte onder de (zinken?) kap en draagt hij dus op niks dan lucht. Ook omdat de kap niet “plat” is gedrukt wijst dat ook op een holle ruimte daar onder.
  Was het dan toch een bouwfout?

 • Leon

  @Maarten
  Als er (direct) onder die afdekkap een klang zit welke bevestigd is op het funderingsmetselwerk zou je toch verwachten dat de boel niet zo ver in kan zakken/drukken. Zelfs als er een vrachtwagen overheen rijdt. Maar daar is op basis van deze foto natuurlijk niet zoveel over te zeggen.

 • Is zoiets te ontwerpen zodat er een vrachtwagen overheen kan rijden want ik krijg toch de indruk dat er zoiets gebeurt moet zijn?
  Maar het grijze paneel rechts was altijd al tekort en de bruine panelen links hòòp ik van dat het iets tijdelijks is.

 • TheoR

  Een schoolvoorbeeld van een bouwfout, wel meerdere! De vorige inzenders duiden ze al aan. Naast de fouten levert de (mislukte) detaillering en de materiaalkeuze gewoon een treurig geheel. De opdrachtgever is bedot, of erger, het mocht weer eens niets kosten!

 • paul

  Hier is duidelijk iets geleverd dat niet de kwaliteit heeft, dat de opdrachtgever er van zou mogen verwachten. Duidelijk ondeugdelijk en voor mij is het een bouwfout.

  Maar ja… als dit als bouwfout was gepost hadden mensen zitten zeuren dat het geen bouwfout is.

 • Mart

  Waarom zou dit nu geen bouwfout zijn? Om te voorkomen dat er reactie komen dat het geen bouwfout betreft?
  Als een dorpel op straatniveau niet bestand is tegen het erop staan is de onderconstructie van de dorpel niet deugdelijk, dus een bouwfout(je).
  Het is ook spijtig dat beide gevelafwerkingen niet op gelijke hoogte aanvangen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *