Ga naar hoofdinhoud
Bouwfouten

Beperkte ventilatie

Het raam was er al, toen moest de verwarming nog geplaatst worden. De verwarming is veel te groot voor het stukje muur. Ach wat maakt het uit! Het raam kan toch nog open.

Deze bouwfout werd ingestuurd door een lezer van Bouwwereld.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

11 reacties op “Beperkte ventilatie

 • Leon

  @Ap Ruitenbeek
  Volgens mij kun je die radiatoren tegenwoordig kant en klaar bestellen, dus inclusief het stukje vericale leiding en de (thermostaat)knop. De installateur hoeft in het werk dan alleen nog maar de aansluiting op de aan- en afvoerleiding te maken. Kan me voorstellen dat je voor een tijdelijke oplossing niet de knop gaat verstellen.

 • Ap Ruitenbeek

  Ja het kan inderdaad tijdelijk zijn, maar dan had ik de thermostaatkraan toch naar voren gedraaid. Als het raam hard opengetrokken wordt, breekt, zoals het er op de foto uitziet, zeker de thermostaatknop af!

 • kris b

  John,

  Wat Cornelis nu net NIET doet is oordelen!

 • John van Ginkel

  Ja Cornelus, zo doe je dat. Alleen oordelen is erg makkeljk, maar er op een volwassen en professionele manier naar kijken dat is wat wij nodig hebben.

 • Cornelis Prul

  Het is wel grappig. Zie er de humor van in! Zonder de achtergrond / geschiedenis te weten toch weer een heleboel oordelen / veroordelingen. Wees gerust: elke installateur weet dat dit niet de bedoeling is en monteert dit heus niet zomaar zonder aan de bel te trekken. Misschien heeft de uitvoerder gevraagd er toch maar ff een radiator op te hangen zodat de installatie de ruimten kan verwarmen in deze kouwe dagen, zodat de planning niet in gevaar komt?? Weet ’t niet. Maar ga er maar van uit dat we best wel gek zijn met z’n allen, maar niet zo gek dat dit als een serieuze oplossing is uitgevoerd. Des te gekker die serieuze reacties over ‘betrokkenheid’ enzo.

 • Ron Oostenenk

  Iedereen maakt wel eens een foutje, de vraag is blijf je daarin volharden?
  Zo te zien is er een fout gemaakt in het logistieke traject, hoogte en breedte verwisseld, dus kwestie van omruilen.
  Helaas maakt ook de reactie een kenmerkende beoordelingsfout gezien het kopje “Beperkte ventilatie (11-03-2013) Geplaatst door Redactie Bouwwereld”.
  In deze openstand van het venster is er sprake van spuien en niet van ventileren!
  Dat kan eventueel als het venster in de kiepstand staan en dan is de ventilatieopening maximaal!

 • Rudy

  Zeker geen betrokkenheid, ook niet in het voortraject! Want een verwarming staat normaalgesproken onder het raam ivm de koudeval. Dus de plek is al onlogisch (niet effectief), laat staan de uitvoering (niet efficient).

 • Duidelijk geen betrokkenheid bij het project, denkt niet mee in oplossingen. Zo lopen faalkosten op en zo willen we niet bouwen.

 • W.V.

  Tja, meestal zit een radiator onder het kozijn. Toch wel een (domme) bouwfout; ook om de radiator gewoon zo te plaatsen.

 • Voor dit soort gevallen is BIM nu handig. Weet tenminste iedereen wat hij moet doen en met welke materialen en afmetingen. Aansluitend in ons BIM compatible VR systeem bekijken en bouwen maar.

 • Leon

  Gezien de aansluiting in de vloer heeft men oorsponkelijk wel de juist maat in gedachten gehad, maar is er ofwel alsnog een vekeerde maat besteld, ofwel het verkeerde exemplaar van de pallet gepakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.