Ga naar hoofdinhoud
Bouwfouten

Beplating

Deze beplating is bevestigd met drie rijen schroeven. En dat is dus ook echt nodig. Want één missend schroefje in het midden is al voldoende voor een behoorlijk openstaande naad.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

8 reacties op “Beplating

 • krisb

  Is dit een nieuw plafond/betimmering?

 • Kees

  Het vertrouwde beeld zo langzamerhand in de bouw: niet over nagedacht. De ’timmerman’ gewoon op pad gestuurd met de mededeling dat er nog een plafonnetje van multiplex in moest. Ik vraag me zelfs af of e.e.a. wel van exterieur kwaliteit is.
  Dat een goede voorbereiding en kwaliteitscontrole noodzakelijk is, wordt hiermee wel weer eens duidelijk bewezen (geldt overigens voor de meeste geplaatste bouwfouten).

 • Leon

  Omdat lijmen erg lastig blijft met het oog op garantie. Opdrachtgevers zitten niet te wachten op vallende beplating, aannemers zien het niet zitten om er garantie op te geven. Prima tussenoplossing is spijkeren, dan wel een spijker toepassen met een vlakke kop en in kleur van de beplating en verwerken in een regelmatig patroon. Ziet er prima uit.

 • Robert

  Mensen waarom lijmen we niet ipv schroeven? Worden krachten over het volledige vlak verdeeld en zijn er geen lelijke schroeven te zien.

 • Theo

  “Ze” hebben er weer een “zootje” van gemaakt. Mij lijkt een combinatie van foutjes. Wellicht iets te dunne plaat en daardoor een bolling door een te strakke aansluiting tegen het metselwerk rechts. Waarom daar ook geen echte naad gelijk met de beëindiging van de stalen latei onder de voorgevel? Parallel aan de wandaansluiting loopt immers ook een naad tussen de platen onderling. Maar ja, dat kost weer wat extra werk!? Overigens maakt het geheel een povere indruk. Vergroot ook eens uit en je kunt zien dat er toch overal schroefjes zitten. Toch spanning op de plaat????

 • JP

  Het schroefje zit er wel, maar als je in de naad kijkt dan mist ter hoogte van het schroefje waarschijnlijk het achterhout.

 • Leon

  Gezien de schaduwwerking op de platen is 3 schroeven overigens ook wat aan de krappe kant. Wil je een strak plafond dan zit je al gauw aan een h.o.h.-afstand van 40 cm (en dan moet je niet een te dunne plaat kiezen). Dat lijkt ook al niet helemaal goed te gaan hier.

 • Frank

  Een los schroefje met een kier als gevolg is dus een bouwfout?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.