Ga naar hoofdinhoud
Bouwfouten

Blusdeken

Een blusdeken is geen overbodige luxe in de (professionele) keuken. Maar wie gaat die blusdeken pakken als in deze situatie werkelijk de vlam in de pan slaat?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

8 reacties op “Blusdeken

 • Bart

  Dit is inderdaad geen bouwfout. Maar een actie van een gebruiker die veel te kort heeft nagedacht over de plaats van de blusdeken.
  De blusdeken is wel lekker dichtbij, maar je heb wel hittebestendige handschoenen nodig om hem in geval van brand te pakken. En het lef 🙂

 • Frank

  Correctie: “Zolang er olie in de bakjes zit” had moeten zijn: “Zolang er geen olie in de bakjes zit”.

 • Frank

  Leuk hoe iedereen er in ziet wat-ie er in wil zien. Nergens staat dat dit een professionele keuken is. En die houder zal vast wel vet worden. Maar dat geldt voor de keukenkastjes ook. Zolang er olie in de bakjes zit (de linker is in ieder geval leeg) en juffrouw Jannie de omgeving elke week grondig schoonmaakt (wat zo te zien gebeurt) zal dat allemaal wel meevallen. Met bouwfouten heeft dit naar mijn idee in ieder geval helemaal niets te maken.

 • TheoR

  Wat een knullig en onveilig gedoe. Dit is één grote bouwfout! Die houder van de blusdeken wordt zo vet als spek. Lijkt mij trouwens een prul waar de deken door de warmte van de frituurbakken vanzelf uit valt. Voeg daarbij de in een sparing in het aanrecht verlaagd geplaatste frituurbakken die nauwelijks te onderhouden zijn en het vette feest is compleet. Dit zou een professionele keuken zijn?

 • Frank

  Eh… kweenie hoor, maar dit betreft twee electrische frituurbakjes, waarin dus per definitie EN een thermostaat EN een oververhittingsbeveiliging zit en waar uit de aard der zaak geen open vuur bij gebruikt wordt en vlam in de pan dus vrijwel uitgesloten is.

  Ik vraag me dus af welke vlam er hier dan precies in welke pan moet slaan. De blusdeken is dus naar alle waarschijnlijkheid helemaal niet voor deze frituurbakjes bedoeld maar primair voor een plek elders in de keuken.

  @ED: Waar haal je precies vandaan dat dit een aanrecht betreft, waar een kraan zit? Sterker nog, uit de aard van de olie kan er beter geen water zitten. En met een (hoezo spaanplaat, waarom kan dat geen multiplex zijn?) kunststof blad is in een professionele keuken in principe niks mis. Dit soort bladen vind je bij bosjes in kleinere kantoorpanden waarin huurders een eigen keuken hebben en waar juffrouw Jannie tussen 11:00 en 14:00 de lunch komt verzorgen.

 • ED

  kan me niet voorstellen dat er een spaanplaat aanrecht in een professionele keuken zit waar simpel een gat uitgezaagd wordt voor een frituur. Waar gaat trouwens het water op het blad heen rechtstreeks in de pan ?? Dat lijkt me meer een fout, typisch geval weer van handelen zonder hinder van enige kennis.

 • Leon

  Slim bedacht toch. Vlam in de pan, kunststof houder smelt en de deken valt er uit. De budgetvariant van een sprinkler dus 😉

 • rb

  Vandaag in het nieuws dat de meeste blusdekens niet goed werken…
  Natuurlijk is dit niet handig, maar ook geen bouwfout. Het valt een professionele bouwer niet aan te rekenen dat een eindgebruiker er voor kiest om een blusdeken op te hangen op een ietwat onhandige plaats.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.