Ga naar hoofdinhoud
Bouwfouten

Bochtjes

Uit deze muur komen een groot aantal pvc-pijpjes, voorzien van bochtjes. Waarvoor ze dienen is niet direct duidelijk. Voor hemelwater lijken het er wel erg veel. Maar hoe dan ook: pvc blijkt duidelijk niet het meest geëigende materiaal voor de toepassing op deze plek. Er zijn er al een behoorlijk aantal gesneuveld. Een beetje hufterproof materiaal was beter geweest.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

5 reacties op “Bochtjes

 • TheoR

  Dit is een lullige solo van ritmisch geplaatste spuwertjes die op hun beurt niet symmetrisch in de metselvakken zijn geplaatst.
  Afgaande op het bord “rugpijn?” leidt het terras wellicht naar de volgende poli: urologie. Het aantal spuwertjes etaleert het hoge incontinentiegehalte van deze oplossing.

 • Jan

  Er lijkt mij nogal een verschil zitten tussen graffiti spuiten, afval op straat gooien of inbreken aan de ene kant, en ‘je fiets tegen een muurtje zetten’ aan de andere kant. Dat laatste lijkt me toch vrij normaal gedrag, ook als het muurtje niet direct bedoeld is om je fiets tegenaan te zetten.

  Ik zou dit eerder vergelijken met een railing die niet geschikt is om op te zitten of een grasveld dat doodgaat zodra je er over loopt. Het zal best dat de ontwerper dat gebruik niet in gedachten had, maar daarom valt het nog wel binnen de bandbreedte van ‘normaal gebruik’.

 • hans

  @Jan

  Dat is nou precies waar het om gaat en waar het steeds mis gaat in Nederland.

  Als het niet door de beugel past, maken we de beugel groter.
  Gooi maar op straat we hebben toch de reinigingsdienst
  Graffiti op je gevel; had je je gevel maar moeten voorzien van anti-graffiti
  Ingebroken; ja waarom liet je je raam dan ook open
  etc.

 • Jan

  Ik vermoed dat bij enige drukte die groenstrook een handige plek is om fietsen tegen het muurtje aan te zetten. Niet voor niets zijn vooral de eerste paar gesneuveld.

  Dat kun je dan wel afschuiven op ‘opvoeding’, maar als ontwerper moet je gewoon rekening houden met het gedrag van gebruikers en passanten.

 • hans

  Het zullen spuwers zijn van het verhoogde terras / looppad.
  Ze zitten op dezelfde plek als waar er dubbele balusters zijn dus het zal in overeenstemming met het ontwerp zijn. De groenstrook had voldoende bescherming moeten bieden voor passanten maar tegenwoordig is niet meer veilig. Moeten we dan alles van staal gaan maken of moeten we eens nadenken waar het fout gaat in de opvoeding ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.